Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk medie-gigant inn i Estland

Det norske Schibsted-konsernet har kjøpt aksjemajoriteten i selskapet som eier Estlands største dagsavis Postimees med 58.000 i opplag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schibsted har kjøpt 58,5 prosent av aksjene fra tidligere majoritetseier Heldur Tönisson. Schibsted eide fra før en tredel av aksjene og sitter nå med 92,5 prosent, skriver avisen The Baltic Times.

Schibsted kniver på det estiske avismarkedet med svenske Marieberg, som eies av den svenske Bonnier-familien. Marieberg er deleier i hovedkonkurrenten til Postimees, Eesti Paevaleht. De to avisene har de siste månedene billigsolgt abonnement for å kapre nye lesere.

Postimees og Paevaleht kommer til å få fotfeste som dominerende aviser i hver sin del av Estland, Postimees i sør og Eesti Paevaleht i nord, spår direktøren for sistnevnte avis, Hando Sinisalu.

Gjennom kontrollen med Postimees øker Schibsted samtidig sin eierandel i Estlands tredje største avis, Sonumileht, der Schibsted har 79 prosent av aksjene og Postimees 11 prosent.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!