Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk milliardær slipper ikke unna 458 millioner i saksomkostninger

Alexander Vik tapte i retten i går, men slåss fortsatt for å komme unna milliardkrav fra Deutsche Bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deutsche Bank jakter innbitt på omtrent 250 millioner dollar som Alexander Vik-selskapet Sebastian Holdings (SHI) fortsatt skylder banken etter en spektakulær rettssak i London i 2013.

Igår påførte banken Vik og hans advokater nok et nederlag i retten i London.

458 millioner Ankedomstolen ved Royal Courts of Justice har nå avgjort at Vik personlig er ansvarlig for saksomkostningene fra selskapets tvist med banken.

Dette begrunner dommerne med at han hadde full kontroll over selskapet Sebastian Holdings, som er registrert i skatteparadiset Turks & Caicos.

Saksomkostningene fra saken i 2013 beløp seg til 36,2 millioner pund, som med dagens valutakurs tilsvarer 458 millioner norske kroner. Vik betalte disse pengene inn til banken allerede sommeren 2014, etter at en britisk rettsinstans hadde pålagt ham å gjøre det.
Nå har han tapt ankesaken, og må belage seg på ikke å få pengene tilbake - hvis ikke advokatene hans finner en ny mulighet for å bestride dommernes avgjørelse.

Vegrer seg Striden med Deutsche Bank begynte i 2008, da Alexander Viks selskap Sebastian Holdings (SHI) gjorde en serie katastrofale valutahandler. I stedet for å få åtte milliarder dollar i erstatning for at banken ikke stoppet handlene, slik SHI krevde, fikk banken tilkjent omtrent 300 millioner dollar inkludert sakskostnader.

Siden da har den norske milliardæren vegret seg mot å betale, og fører rettssaker både i USA og Storbritannia. Hittil har han bare oppnådd å skyve betalinga inn i framtida - pluss store økte advokatkostnader både for seg selv og Deutsche Bank.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media