Norsk milliardinvestering i Murmansk på is

Arctic Arena er ikke lønnsom nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det største norske byggeprosjektet i Russland noensinne er lagt på is. Utbyggingen av Arctic Arena i Murmansk til 3 milliarder kroner er ikke lønnsom nok.

Bak selskapet Arctic Arena står blant andre en rekke tunge norske eiendomsaktører som Olav Thons Amfi Eiendom, Storebrand Eiendom, Coop og City-passasjen. Planen var å bygge nytt stadion, kjøpesenter, konferansehotell og leiligheter sentralt i Murmansk.

Ifølge den russiske nettavisen Argumenty i Fakty sa prosjektleder Birger Johnsen torsdag til fylkesadministrasjonen at de norske investorene har lagt sine planer på is. Johnsen bekrefter dette overfor NTB.

- Vi konkluderte relativt tidlig med at lønnsomheten i prosjektet ville bli liten, men at det var lønnsomt. Så kom høstens begivenheter med finanskrisen, og nå har vi ikke mulighet til å finansiere prosjektet, sier Birger Johnsen.

De norske investorene skalerer ned selskapet Arctic Arena, men har ingen planer om å trekke seg ut av Murmansk og Nordvest-Russland. Johnsen sier det kan bli aktuelt å gå inn i andre og mindre prosjekter.

(NTB)