Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk milliard­konsern ansetter 35-årig sjef

Etter 17 år i Ferd går Johan H. Andresens toppsjef, John Giverholt, av med pensjon. Sjefsstolen overtas av konsernets lovpriste 35 år gamle investeringsdirektør Morten Borge.

Oppgraderer investeringsdirektør: Johan H. Andresen og døtrene har ansatt Morten Borge, investeringsdirektør i Ferd Capital, som toppsjef i Ferd. Foto: Finansavisen
Oppgraderer investeringsdirektør: Johan H. Andresen og døtrene har ansatt Morten Borge, investeringsdirektør i Ferd Capital, som toppsjef i Ferd. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Etter å ha jobbet for Johan H. Andresens Ferd i 17 år, hvorav tolv som finansdirektør og fem som konsernsjef, går 65 år gamle John Giverholt av med pensjon.

Inn kommer den unge investeringsdirektøren Morten Borge (35), skriver Finansavisen.

Satser på 35-åring

– John har vært en klippe i den industrielle utviklingen av Ferd. Siden han ble ansatt som konsernsjef i 2012 har han vært sentral i å utvikle og profesjonalisere alle deler av organisasjonen, sier Johan H. Andresen til Finansavisen.

Og nå satses det på 35 år gamle Borge.

– Min far var også 35 da han ble konsernsjef, mens jeg var 37. Jeg vil ikke holde alder mot noen. Her har vi sett på behovene til Ferd og potensialet til Morten. De matcher hverandre, sier Ferd-eieren.

Takknemlig

– Jeg er svært takknemlig for tilliten Johan med familie og Ferds styret viser meg. Selskapet består av svært mange dyktige mennesker som det er inspirerende å få mulighet til å lede, sier Borge, som kom fra revisjonsgiganten PwC til Ferd i 2008.

Flere økonomisaker:

Toppsjef ser oljeprisen i 70 dollar før året er omme

Snapchat til topps - dette driver oppturen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media