Norsk millionær i dansk parteringssak

En norsk mangemillionær er sentral i den mest groteske drapssaken i nyere dansk historie: Politiet tror en SM-prostituert kvinne og hennes to barn ble drept og partert på grunn av store pengeoverføringer fra den norske mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den danske avisa BT ble den eldre, gifte nordmannen forelsket i Marianne Pedersen da han var kunde på hennes massasjeklinikk på Nørrebro i Danmark sommeren 1997.

Han opprettet en konto til henne i Unibank i Rødovre, og overførte penger i håp om at det skulle få henne ut av den harde sado-masochistiske prostitusjonen hun forsørget seg selv og sine to sønner med. Bare de tre siste månedene før Pedersen ble drept, skal nordmannen ha overført 140 000 danske kroner til kontoen.

Drapet på Marianne Pedersen og hennes to barn har vakt avsky langt utover Danmarks grenser. Pedersens unge kjæreste, Peter Lundin, har tilstått å ha drept og partert den vesle familien. Statsadvokat Erik Merlungs teori er at Lundin slo dem ihjel for å få tak i pengene Pedersens norske kunde overøste henne med, skriver BT.

I tre år var den norske mangemilliardæren den danske kvinnens venn og kunde. Ifølge et vitne var han nærmest besatt av henne. I sin iver etter å hjelpe henne ut av prostitusjon ved å gi henne penger, ble han ifølge den danske avisa grovt utnyttet av kvinnen og hennes unge kjæreste. De skal i fellesskap ha besluttet å «melke» ham for penger. Til slutt skal Marianne Pedersen ha blitt et offer for sin egen plan, da Lundin så sitt snitt til å ha alle pengene alene.

Håpet på et forhold

Den norske mangemillionæren forklarer seg nå frivillig for dansk rett i saken mot Lundin. Ifølge den danske avisa forteller han utilslørt om sitt forhold til den danske prostituerte kvinnen.

- Jeg håpet at vårt vennskap kunne utvikle seg til et fast forhold - og jeg var helt innstilt på å ta Mariannes gutter med, forklarte nordmannen i Østre Landsret i går.

Ifølge nordmannens forklaring, besøkte han Marianne Pedersen og Peter Lundin i hennes hjem i Rødovre. Ifølge nordmannen ble Pedersen åpenlyst banket og rundstjelt av sin unge kjæreste. Mannens vitneprov i Østre Landsret bekrefter ifølge BT statsadvokatens teori som trinn for trinn bygges opp i retten:

  • At Peter Lundin drepte Marianne Pedersen og hennes barn av simpelt pengebegjær. Og at Peter Lundin stjal fra sin kjæreste - både kontanter og inventar i huset.

Nordmannen besøkte Pedersen for siste gang 8. juni i fjor, åtte dager før hun og barna ble drept. Da hadde hun ifølge nordmannen blåmerker som hun forklarte med at Lundin hadde banket henne med en beltespenne. Alt av verdi i huset skal ha vært borte. Gulvet var fullt av glasskår fra en lampe eller en vase, som ha skal ha kastet etter henne.

- Lundin sa at han ville ta alt av verdi fra Marianne for å straffe henne. Hun skulle tuktes, fortalte nordmannen i retten i går.

«En god melkeku»

Peter Lundin har ifølge BT tidligere uttalt i retten at Pedersens norske kunde var «en god melkeku». Hennes gode venninne bekreftet retten i går at Pedersen og Lundin ville spille ham et puss. Nordmannen skulle ikke vite at Lundin var hennes kjæreste. Tvert i mot skulle han opptre som en uregjerlig husgjest som Pedersen hadde store problemer med, så nordmannen skulle fristes til å hjelpe henne.

Og spillet fungerte etter planen. 9. mars i fjor opprettet nordmannen den danske bankkontoen. På tre måneder overførte han 140.000 danske kroner på kontoen. Statsadvokaten mener Lundin regnet med å fortsette å melke kontoen, og at nordmannen ville fortsette å sette inn penger så lenge han trodde Marianne Pedersen var i live.

I retten sa den norske velgjøreren at han ikke har regnet på hvor mye penger han har gitt den norske kvinnen i løpet av de tre årene han kjente henne. Politiet mener han har brukt vel en kvart million kroner på sin danske forelskelse.

- Hvis bare penger kunne ha reddet livene deres, sa han i retten.

3. august i fjor, tre måneder etter drapene, sendte nordmannen det siste av flere brev til kriminalpolitiet i Hvidovre. Brevet hadde overskriften «Min konklusjon».

- Jeg tror Peter Lundin hadde planlagt overlagt drap - kaldt og kynisk, skrev han. Statsadvokat Merlung ville legge brevet fram som bevis. Men dommeren nektet, fordi det kun uttrykte vitnets personlige vurdering.

DREPT:</B> Marianne Pedersen og hennes to sønner ble drept og partert. Politiet tror motivet var pengene en norsk mangemillionær ga henne.