Norsk millionlønn til PLO-ambassadør

Norske myndigheter betaler nok en gang millionlønn til Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLOs representant i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PLOs mangeårige representant i Norge, Omar Kitmitto, har de siste tre årene mottatt 2,7 millioner kroner fra Utenriksdepartementet.

I inneværende år mottar Kitmitto 1,4 millioner kroner i generell driftsstøtte til sitt kontor, og kan fritt disponere pengene.

Kitmitto ble også lønnet av Utenriksdepartementet på 1990-tallet, men denne støtten ble stanset i 1997. Over en fireårsperiode hadde han da mottatt 2,5 millioner kroner.

Problematisk støtte

Beslutningen om å gjenoppta støtten til PLOs representant blir tilskrevet den prekære situasjonen som oppsto da palestinerne innledet sin intifada høsten 2000.

Utenriksdepartementet ser likevel på støtten som problematisk, og har gjentatte ganger bedt de palestinske selvstyremyndighetene (PA) om selv å finansiere driften av Oslo-kontoret.

Norge har gitt over 3 milliarder kroner i bistand til palestinerne det siste tiåret, og skal langt på vei ha fått støtte i sitt syn fra palestinernes finansminister Salam Fayyad.

- Det har vært tatt opp både med PA sentralt og PLOs representant i Oslo at slik støtte ikke ønskes utbetalt direkte fra departementet, men bør inngå i den støtte Norge gir sentralt i PA, heter det i et hemmeligstemplet UD-notat NTB har fått tilgang til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer