Norsk mobil-fiasko

Det har kostet 200 millioner kroner å produsere 2000 norske mobiltelefoner. Selv om produksjonen ble stanset i går, har styreleder Harald Nordvik likevel klokkertro på produktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har hele tida vært et risikoprosjekt. Men selv om MagCom var et kjempeprodukt, fikk vi både finansmarkedet og mobilmarkedet mot oss, sier styreleder i MagCom, Harald Nordvik.

Selv om styret i går besluttet å stanse all produksjon av den norske mobilen, nekter Nordvik å gi opp. I løpet av de kommende dagene skal styret prøve å få nye investorer inn i selskapet.

Videre drift

Nordvik vil ikke en gang utelukke at selskapet en gang vil gjenoppta produksjonen.

- Jeg vil ikke uttale meg så veldig optimistisk om de mulighetene nå, men vi har et produkt som fungerer godt og som har blitt godt mottatt av de som bruker det, sier han.

I første omgang er det bare snakk om å videreføre programvareproduksjonen.

- Eierne har stor tro på produktet og på mulighetene for å fortsette, sier Nordvik.

Dyre telefoner

16 av de 24 som jobbet i MagCom er nå sagt opp. Nordvik håper selskapet kan fortsette med de åtte som nå er igjen. Det har i gjennomsnitt kostet 100000 kroner å lage hver av MagComs telefoner. Selskapet vil ikke si noe om hvor mange telefoner de har solgt, men opplyser at de måtte ha produsert 10000 i måneden for å kunne drive lønnsomt.