Norsk modell (16) på «Kokainslottet»

LONDON (Dagbladet): Den norske modellen var 16 år gammel. Hun var sky, men svært søt. Agenten hadde forsikret foreldrene hennes om at jenta ville bli «ansiktet for neste århundre». Hun ble tatt med til det såkalte «Kokainslottet» for å møte de som betydde noe i moteverdenen. Der ble hun introdusert for kokain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den tidligere engelske supermodellen Paula Hamilton som forteller denne historien til den britiske avisa Mail on Sunday. Paula Hamilton var til stede i det samme selskapet. Hun var også avhengig av kokain, men har siden kjempet seg ut av narkotikaproblemene.

Paula Hamilton er nå en av de skarpeste kritikerne av narkotikamisbruket i modellkretser, og hun raser over at bransjen nå forsøker å dysse ned heroinskandalen med toppmodellen Amy Wesson.

I en stor artikkel om modellbransjen i Mail on Sunday beskriver Paula Hamilton bransjen. Hun beskriver møtet med den anonyme norske modellen, som ble introdusert for kokain på «Kokainslottet».

Gitt kokain

Den norske jenta var 16 år. Hun drakk sjampanje ved svømmebassenget. Etter hvert ble hun hentet til bordet hvor de betydningsfulle personene satt. Der fikk hun en liten glassflaske med kokain.

- Jenta var så uskyldig at hun ikke visste hva hun skulle gjøre med kokainen. Hun tok av korken og slikket det i seg. «Du tok alt,» sa mannen som hadde gitt henne kokainen, og skjøv henne ut i bassenget. Smilende kom jenta seg i land. Alle var fornøyde. De visste hun snart ville være hektet, forteller Paula Hamilton til avisa.

Hun hevder modellene har enorme stoffproblemer. Mange modeller låner penger av sine egne agenter, og forblir lojale når disse bruker dem til alle mulige oppdrag.

Prostitusjon

Paula Hamilton, som nå er skuespillerinne og aktiv narkotikamotstander, hevder også at mange modellbyråer rekrutterer modeller til prostitusjon.

- Disse byråene henter inn unge jenter, gjør narkotikamisbrukere ut av dem, og lar jentene sette seg i gjeld. Hvis de ikke lykkes som modeller, så sender de dem til klubber for å betale gjelda si, hevder Paula Hamilton.

KOKAIN-ADVARSEL: Skuespillerinnen Paula Hamilton advarer mot narkotikamisbruk i modellkretser.