Spionasjeboka «CIA I NORGE»:

Norsk motstandsmann hengt ut som CIA-agent under den kalde krigen i ny bok

Den kjente norske motstandsmannen Herbert Helgesen blir hengt ut som CIA-agent. Kilden i den nye boka nekter nå for å ha sagt noe om dette.

HERBERT HELGESEN: Trondheimsmannen Herbert Helgesen var motstandsmann under krigen. Her ikledd amerikansk militæruniform i et bilde som er datert 1945. Foto: Kagge Forlag 
HERBERT HELGESEN: Trondheimsmannen Herbert Helgesen var motstandsmann under krigen. Her ikledd amerikansk militæruniform i et bilde som er datert 1945. Foto: Kagge Forlag  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kom boka «CIA i Norge. Den hemmelige historien». I den hevder forfatteren Geir Jan Johansen at den avdøde motstandsmannen Herbert Helgesen var CIA-agent med base i hjembyen Trondheim.

Forfatteren hevder også at Helgesen jobbet for amerikanerne i en årrekke fra 1947 og under den kalde krigen, og tok seg et toppverv i Norges Skiforbund for å bli invitert inn i Sovjetunionen med norske skiløpere.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer