Spionasjeboka «CIA I NORGE»:

Norsk motstandsmann hengt ut som CIA-agent under den kalde krigen i ny bok

Den kjente norske motstandsmannen Herbert Helgesen blir hengt ut som CIA-agent. Kilden i den nye boka nekter nå for å ha sagt noe om dette.

HERBERT HELGESEN: Trondheimsmannen Herbert Helgesen var motstandsmann under krigen. Her ikledd amerikansk militæruniform i et bilde som er datert 1945. Foto: Kagge Forlag 
HERBERT HELGESEN: Trondheimsmannen Herbert Helgesen var motstandsmann under krigen. Her ikledd amerikansk militæruniform i et bilde som er datert 1945. Foto: Kagge Forlag  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kom boka «CIA i Norge. Den hemmelige historien». I den hevder forfatteren Geir Jan Johansen at den avdøde motstandsmannen Herbert Helgesen var CIA-agent med base i hjembyen Trondheim.

Forfatteren hevder også at Helgesen jobbet for amerikanerne i en årrekke fra 1947 og under den kalde krigen, og tok seg et toppverv i Norges Skiforbund for å bli invitert inn i Sovjetunionen med norske skiløpere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer