Norsk narkokurer avslørt i Sverige

En 53 år gammel nordmann med dekknavnet «Cap» skal ha mottatt flere pengeoverføringer fra narkoligaen som nå er tiltalt i Oslo. Nå er han dømt for narkosmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Dagbladet i går: Avslørte narkoliga på beste vestkant

  53-åringen, som før pågripelsen var bosatt i Spania, ble nylig dømt for å ha smuglet inn nesten 20 kilo amfetamin til Sverige med bil. Stoffet ble levert til en annen nordmann på Hotell Scandic i Karlstad i oktober i fjor, og 53-åringen ble dømt til 10 års fengsel.

  Bakmenn etterlyst

  Dagbladet omtalte i går «Operasjon Kenwood», hvor narkotikapolitiet i Oslo har jobbet i ett år med å avsløre det de mener er den største narkoligaen som noen gang er avslørt i Norge. Ligaen skal ha hatt rene dopfabrikker på Oslos vestkant, der de blandet ut og pakket om amfetamin og kokain.

  Omsetningen skal ha ligget opp mot 20 millioner kroner i uka.

  53-åringen, som har tilknytning til travmiljøet i Sverige, har ifølge svensk politi mottatt en rekke pengeoverføringer fra de antatte hovedmennene i Norge. Pengene gikk til 53-åringen, hans kone eller øvrige slektninger. En antatt hovedmann i Norge har dessuten identifisert 53-åringen som «Cap» - en sentral kurer som fraktet både narkotika og penger for ligaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer