Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk narkokurer avslørt i Sverige

En 53 år gammel nordmann med dekknavnet «Cap» skal ha mottatt flere pengeoverføringer fra narkoligaen som nå er tiltalt i Oslo. Nå er han dømt for narkosmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Dagbladet i går: Avslørte narkoliga på beste vestkant

  53-åringen, som før pågripelsen var bosatt i Spania, ble nylig dømt for å ha smuglet inn nesten 20 kilo amfetamin til Sverige med bil. Stoffet ble levert til en annen nordmann på Hotell Scandic i Karlstad i oktober i fjor, og 53-åringen ble dømt til 10 års fengsel.

  Bakmenn etterlyst


  Dagbladet omtalte i går «Operasjon Kenwood», hvor narkotikapolitiet i Oslo har jobbet i ett år med å avsløre det de mener er den største narkoligaen som noen gang er avslørt i Norge. Ligaen skal ha hatt rene dopfabrikker på Oslos vestkant, der de blandet ut og pakket om amfetamin og kokain.

  Omsetningen skal ha ligget opp mot 20 millioner kroner i uka.

  53-åringen, som har tilknytning til travmiljøet i Sverige, har ifølge svensk politi mottatt en rekke pengeoverføringer fra de antatte hovedmennene i Norge. Pengene gikk til 53-åringen, hans kone eller øvrige slektninger. En antatt hovedmann i Norge har dessuten identifisert 53-åringen som «Cap» - en sentral kurer som fraktet både narkotika og penger for ligaen.

  Fant sagmugg


  Mannen forklarte i retten at han livnærte seg av å selge hester og biler. Han hevdet at han hadde vært i Tyskland og kjøpt en hest på den aktuelle bilturen, men denne forklaringen festet ikke retten lit til. Ut fra de beløpene han selv oppga, fant retten ut at han gikk med 30000 i underskudd på turen, og at hestekjøpet ikke kunne være den reelle bakgrunnen for reisen. Det ble funnet rester av sagmugg og halm i bagen som inneholdt de 20 kiloene med amfetamin. Aktor viste til store sprik mellom oppgitte inntekter og mannens forbruk.

  Han tok blant annet taxi fra Gardermoen til Karlstad og tilbake for å fly til Spania.

  Sju antatte medlemmer av narkoligaen er tiltalt i Norge, men flere bakmenn er fortsatt etterlyst. Ifølge dommen mot 53-åringen hadde han kontakt med flere påståtte medlemmer av den norske narkoligaen. Han hadde gjentatte telefonsamtaler med en antatt hovedmann i Belgia, som nå er etterlyst via Interpol. 53-åringen hevdet i retten at han trodde bakmannen i Belgia var en bilmekler, og at han ikke visste at vedkommende var involvert i narkotikaforbrytelser. Nordmannen som mottok stoffet fra 53-åringen i Karlstad, er også dømt til 10 års fengsel.

  Saken mot de sju tiltalte i Norge kommer opp for Oslo tingrett 6. oktober.