Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk narkoliga knust av politiet

Store partier med amfetamin og ecstasy beslaglagt i koordinerte politiaksjoner. 23 personer i Norge og utlandet arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Internasjonalt politisamarbeid mellom Nederland, Tyskland og Norge siden før jul førte til pågripelse av en norsk kriminell organisasjon som smuglet narkotika fra Nederland til Norge.

- Operasjonen heter «Backpacker». Etterforskningen startet tidlig i vinter. Det er relativt pene beslag, sier en svært fornøyd politiinspektør Iver Stensrud, ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo Politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer er det en rekke store partier med henholdsvis amfetamin og ecstasytabletter som nå har blitt beslaglagt, og kan knyttes direkte til et 20-talls nordmenn.

«Hasjbutikk» i Oslo sentral

Ifølge politiet er flere av de siktede personene ansatt i en butikk i Oslo som selger utstyr for bruk av narkotika.

- Det er en butikk i Oslo som har drevet lyssky virksomhet, sier  Stensrud .

Han vil foreløpig ikke si noe mer om denne butikken av hensyn til etterforskningen som fortsatt pågår.

Ikke bare i Oslo 

Norsk narkoliga knust av politiet

Politiet har blant annet spanet på smuglingen av ecstasy fra Nederland til Norge. Politiet mener også de har dokumentert store pengetransaksjoner.

- Hollenderne driver mye med syntetiske stoffer, sier Stensrud.

I Norge ble til sammen 17 personer pågrepet. Disse personene ble pågrepet i fra Finnmark i nord til Østfold i sør. Det ble gjort betydelige beslag også under aksjonene mot norske adressser.

Stensrud bekrefter at minst sju personer nå sitter varetektsfengslet, den første fengslingen skjedde sist lørdag, den siste på mandag denne uka.

- Dette er et kriminelt nettverk som vi vet har drevet med narkotrafikk. Dette gjelder ikke bare Oslo, vi har også tatt folk i Finnmark, Trøndelag og nedover til Østfold, sier Stensrud til Dagbladet.no.

Kenwood-etterlyst tatt på fersken

Mannen som av politiet betegnes som «hovedpersonen i Amsterdam», en 31 år gammel norsk statsborger, har i flere år vært etterlyst internasjonalt blant annet for den såkalte ”Kenwood-saken” fra 2002.

Mannen ble observert i en kurerbilen like før han dro fra Amsterdam med store mengder narkotika

Norsk narkoliga knust av politiet

- Det er en bonus at vi har pågrepet en person som har vært etterlyst internasjonalt i mange år, sier Stensrud.

Stoppet i Tyskland

I Tyskland ble en norsk mann og en norsk kvinne pågrepet. I bilen de kjørte ble det funnet større mengder narkotika, men størrelsen på beslaget er ennå ikke fastslått av tyske myndigheter.

Bilen ble fulgt av nederlandsk og tysk politi fra Amsterdam til den ble stoppet i Tyskland.

Også disse to personene vil bli begjært utlevert til Norge, ifølge pressemeldingen.

Alle de løslatte personene ble siktet for bruk og/eller besittelse av narkotika.

<B>VELLYKET GIGANTAKSJON:</B> Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt er svært fornøyd over å ha rullet opp narkoligaen sammen med utenlandske kolleger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling