TILBAKE: Russlands president Vladimir Putin viste seg i går for første gang på nesten elleve døgn. I dag skriver et russisk nyhetsbyrå at Norges militærøvelse Joint Viking er en provokasjon mot Russland. Foto: AP Photo/Sergei Grits/Scanpix
TILBAKE: Russlands president Vladimir Putin viste seg i går for første gang på nesten elleve døgn. I dag skriver et russisk nyhetsbyrå at Norges militærøvelse Joint Viking er en provokasjon mot Russland. Foto: AP Photo/Sergei Grits/ScanpixVis mer

- Norsk Nato-øvelse ser ut som en provokasjon

Skriver Putins talerør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en artikkel som ble publisert i ettermiddag, slår det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti fast at Norges militærøvelse Joint Viking er en provokasjon mot Russland, skriver TV2.

- Øker aktiviteten Joint Viking er en vinterøvelse som nå gjennomføres i Finnmark, der personell fra alle forsvarsgrener deltar.

«Tidligere pleide nordmennene å holde sine øvelser lenger sør. Dette var både billigere, og mer vennligsinnet overfor naboen,» heter det  artikkelen fra Ria Novosti, som er gjengitt av Tv2.
I kommentaren, skrevet av Alexander Khrolenko, beskyldes Norge for å bruke øvelsen som skalkeskjul for etterretningsvirksomhet der hensikten er å finne ut mer om nabolandets forsvarskapasiteter.

«I dag er Norge åpenbart i gang med å øke sin aktivitet i nordområdene, etter instruks fra Nato», står det i artikkelen.

- Ansvar Khrolenko som blant annet er spaltist i avisa Russia Today, mener Russland har reagert på Norges aggressivitet på en svært tilbakeholden måte.

«Av og til må man minne sine naboer om hvilket ansvar de har,» skriver han.

Spesielt ille synes russerne det er at en norsk fregatt før helga anløp Kirkenes, bare åtte kilometer i luftlinje fra Russland, skriver TV2..

Putin tilbake i media Russlands president Vladimir Putin viste seg i går for første gang på nesten elleve døgn.

Da hadde ikke den russiske presidenten vist seg offentlig siden møtet med den italienske statsministeren Matteo Renzi 5. mars.

Normalt er Putin å se på TV flere ganger om dagen.