Norsk nettspill erobrer verden

LOS ANGELES/OSLO: Interessen for det norske nettspillet Anarchy Online er stor på verdens største datamesse i Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er norske Funcom.com som står bak spillet. Selskapet er blant de ledende i verden i kampen om onlinespillene. Onlinespill, der du kan koble deg opp på Internett og blant annet spille sammen med andre personer rundt om i verden direkte, og ellers ha et nærmest uuttømmelig tilbud av valgmuligheter, er en revolusjon på spillmarkedet.

Det Oslo-baserte selskapet Funcom.com ligger langt framme i utviklingen av onlinespillene, og forventningene foran lanseringen av storprosjektet Anarchyonline.com, som skjer 27. juni i Norden og USA, er høye i bransjen.

175000 brukere satser selskapet på å ha i løpet av det første året - til en pris av 12,95 dollar, altså vel 120 kroner, pr. måned.

Oppløftende

- Utfordringen er å få publikum til å skjønne at dette er mer enn bare et dataspill. Responsen her på messen er imidlertid svært oppløftende, sier Marit Lund i Funcom.com. Sammen med kolleger, som totalt teller 170 ansatte, hvorav 120 i Norge, har hun hatt mer enn nok å gjøre siden verdens største spillmesse ble åpnet i Los Angeles torsdag.

Godt besøk

Nærmere 70000 leverandører, journalister og bransjefolk - og publikum - besøker messen, og på åpningen var det mange som besøkte standen til det norske selskapet. Selvsagt har det vært størst fokus på Anarchyonline.com, som har vært utviklet over fem år og som er den største onlinesatsingen i Europa. Funcom.com og bransjen som helhet ser store muligheter med onlinespillene, som også PlayStation, Nintendo og Microsofts nylansering Xbox arbeider intenst med.

- Onlinespillene er framtida, sier Gaute Godager, designer i Funcom.com.

Funcom er ikke de eneste nordmennene som har slått til med onlinespill. Det norske selskapet Fifth Season har utviklet nettspillet Planetarion, som har 180000 brukere fra hele verden. Ti prosent av brukerne er norske. Planetarion er et gratis strategispill, der du må samarbeide, bygge allianser og drive diplomati. - Planetarion er det største nettbaserte spillet i verden, over tre ganger større enn nærmeste konkurrent, sier administrerende direktør Christian Lassem i Fifth Season. Utviklerne er ikke blitt rike på spillet, men økonomien begynner å bli bedre.

<B>POPULÆRT:</B> Ifølge ekspertene er onlinespill framtida. Det Oslo-baserte selskapet i Fucom.com ligger langt framme i utviklingen, og har hatt godt besøk på datamessa i Los Angeles.
ACTION:</B> En scene fra spillet Anarchy Online.