Norsk offer i omfattende svensk overgrepssak

En 28 år gammel svensk mann er tiltalt for overgrep mot 68 barn og unge i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel svensk mann er tiltalt for overgrep mot 68 barn og unge av begge kjønn i Sverige. Blant ofrene er en norsk jente fra Østlandet.

Ifølge tiltalen skal mannen i 2012 og 2013 ha overtalt den da mindreårige norske jenta til å posere lettkledd for ham på chattetjenesten Skype, skriver VG.

28-åringen, som ble pågrepet av svensk politi i oktober i fjor, skal ha utgitt seg for å være jevnaldrende med jenta og også ha truet med å spre bilder av henne til venner og bekjente på Facebook.

- Det har vært en krevende prosess og veldig ugreit for henne. Hun har vært engstelig og utrygg, sier jentas norske bistandsadvokat til avisen.

Mannen skal ha brukt lignende metoder mot de andre ofrene i saken. I noen tilfeller skal han ha presset dem til å utføre seksuelle handlinger foran kamera.

Totalt 68 gutter og jenter i alderen 11 til 20 år er fornærmet i saken, som omtales som den mest omfattende overgrepssaken i Sveriges historie.

Mannen nekter straffskyld og hevder PC-en hans har vært fjernstyrt av noen andre.

28-åringen ble i 2009 dømt for lignende forhold. Han fikk da en 13 år gammel jente til å kle av seg på internett og truet med å spre bilder av henne på Facebook, ifølge Aftonbladet.