Norsk offiser beskutt i Afghanistan

Ute på stabiliserings-oppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Angrepet skjedde tidlig i dag morges, da en finsk patrulje med en nordmann var ute på et felles patruleoppdrag i Meymaneh i Nord-Afghanistan, sammen med soldater fra den nasjonale afghanske hæren.

- De afghanske soldatene besvarte ilden. Ingen ble skadd etter det vi har fått rapport om, sier presse- og informasjonsoffiser Thom Knustad til Dagbladet.no.

Patruljen, som tilhører den norsk-ledede regionale stabiliseringsstyrken, var ute på et tradisjonelt overvåkingsoppdrag. De trakk seg tilbake til et trygt område etter angrepet.

- Situasjonen i området er under kontroll, men fortsatt spent.

Det er ukjent hvem det var som skjøt på patruljen.

- Men vi er oppmerksomme på at det er elementer i Afghanistaan som ikke ønsker demokratisering og stabilisering av utviklingen i landet, sier Knustad.

Det har ikke vært spesielt mange liknende hendelser i området. Det er også svært sjelden av norske soldater blir beskutt i Afghanistan, ifølge Knustad.

De regionale stabiliseringsstyrkene jobber med å overvåke utviklingen, observerer og forbedre levevilkårene til befolkningen i landet.

 I MEYMANEH: Norske soldater er utplassert i Meymaneh, i dag ble én beskutt. Bildet er tatt av en tilfeldig norsk soldat for to år siden. Foto: SCANPIX
I MEYMANEH: Norske soldater er utplassert i Meymaneh, i dag ble én beskutt. Bildet er tatt av en tilfeldig norsk soldat for to år siden. Foto: SCANPIX Vis mer