- Norsk offiser ble drept av selvmordsbomber

Taliban har tatt på seg ansvaret.

I KOLONNEN: En skadet norsk bil blir fraktet vekk fra åstedet der en norsk offiser ble drept av en veibombe like vest for Mazar-i-Sharif i dag. Foto:AP/Eltaf Najafizada/SCANPIX
I KOLONNEN: En skadet norsk bil blir fraktet vekk fra åstedet der en norsk offiser ble drept av en veibombe like vest for Mazar-i-Sharif i dag. Foto:AP/Eltaf Najafizada/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var en selvmordsbomber som drepte den norske offiseren i Afghanistan fredag, hevder visepolitimesteren i Balkh-provinsen, Abdul Raouf Taj.

Forklaringa på angrepet har hittil vært at kolonnen med kjøretøyer nord i Afghanistan ble rammet av en veibombe.

- Bomberen smelte et kjøretøy fyllt av eksplosiver inn i den norske konvoien i Takht Pul-området, som ligger i den relativt fredelige provinsen Balkh, sier Taj ifølge dpa.

Taliban tar på seg ansvaretEn talsmann for Taliban, Zabiullah Mujahid, tar på seg ansvaret for angrepet. Han hevder en mann ved navn Abdul Based, fra Kandahar, utførte angrepet, melder dpa.

Kommunikasjons-medarbeider Vegard Hatten i Forsvarets fellesoperative hovedkvarter har ikke hørt denne påstanden, og kan ikke bekrefte om det medfører riktighet.

- Ifølge den informasjonen vi sitter på så var det en veibombe. Hvor oppfinnsomme disse veibombene er en annen sak. Det eksisterer mange former, sier Hatten til Dagbladet.

- Vi er på stedet og undersøker saken. Vi kan ikke utelukke at det var en selvmordsbomber, men kan ikke bekrefte eller avkrefte noe akkurat nå, sier Hatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.