Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk offiser drept i Afghanistan

Angrep mot FN-hovedkvarter etter koranbrenning, ifølge Reuters.

FN-HK ANGREPET: Demonstrasjoner som følge av at en amerikansk pastor brant koranen i en kirke i Florida kulminerte i et angrep mot FN-hovedkvarteret i Mazar-e Sharif i Afghanistan. Flere personer er drept; det er ikke bekreftet om nordmenn er blant de døde.  Foto: AP Photo/Mustafa Najafizada/SCANPIX
FN-HK ANGREPET: Demonstrasjoner som følge av at en amerikansk pastor brant koranen i en kirke i Florida kulminerte i et angrep mot FN-hovedkvarteret i Mazar-e Sharif i Afghanistan. Flere personer er drept; det er ikke bekreftet om nordmenn er blant de døde. Foto: AP Photo/Mustafa Najafizada/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske, svenske og rumenske FN-ansatte skal ha blitt drept i et angrep mot et FN-hovedkvarter i byen Mazar-e Sharif i Afghanistan, sier en anonym kilde til Reuters. Nasjonalitetene er foreløpig ikke uavhengig bekreftet.

Det er ventet at Forsvarsdepartementet vil holde en pressekonferanse om situasjonen innen kort tid.

Angrepet skal ha funnet sted etter en demonstasjon som følge av at en amerikansk predikant satte fyr på Koranen i delstaten Florida i USA. Over tusen mennesker, noen av dem bevæpnet, strømmet ut i gatene, noe som endte i voldelige sammenstøt.

En liten gruppe gikk til angrep mot bygningen til FNs assistanseoppdrag i Afghanistan (UNAMA).

- Kaotisk Ti utenlandske FN-ansatte og fem afghanere skal være drept. To av av ofrene ble halshugget, sier en lokal polititalsmann til New York Times. FN kan ikke bekrefte tallene, sier det er et «betydelig antall døde og skadde» FN-ansatte og vakter.

Det er ikke offisielt bekreftet om nordmenn er blant de døde.

Pressetalsmann Aditya Mehta ved UNAMA i Afghanistan sier de foreløpig ikke kan uttale seg detaljert omkring angrepet.

- Situasjonen er vanskelig og kaotisk nå. Vi kan si mer om litt, blant annet må vi varsle pårørende først, sier Mehta til Dagbladet.

Forsøker å få oversikt Også Forsvaret strever med å få oversikt over angrepet.

- Det er en norsk person som er ansatt ved kontoret, men vi vet ikke om vedkommende har vært på stedet, eller om det har vært andre til stede, sier oberst Petter Hallvard Foght Lindqvist ved Forsvarets operative hovedkvarter til Dagbladet.

Lindqvist sier det er veldig mange forskjellige meldinger som kommer inn fra forskjellig hold.

- Vi venter nå på rapporter som kan gi oss en bekreftelse før vi kan si noe mer om situasjonen, sier Lindqvist.

UD kan ikke bekrefte Verken kommunikasjonssjef Ingunn Monstad ved FN i Norge eller talsperson Emma Kwesiga Lydersen ved den norske FN-delegasjonen i New York har hørt om saken.

- Dette har jeg ikke personlig kjennskap til, sier Kwesiga Lydersen til Dagbladet.

Utenriksdepartementet vil ikke si noe om saken.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media