Norsk offiser skal ha løsnet skudd i fylla

To nordmenn etterforskes etter at det ble avfyrt flere skudd inne på basen i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To norske stabsoffiserer etterforskes etter at det ble åpnet ild med en Glock pistol inne på en militærbase i Afghanistan natt til søndag. Ingen ble skadd.

Skytingen skal ha skjedd ute i leiren, inne på forsvarets område.

De to er mistenkt for å ha vært påvirket av alkohol, melder Fellesoperativt hovedkvarter.

Full etterforskning

- Saken etterforskes nå av det norske militærpolitiet, som skal utarbeide en rapport om episoden. Men det er ganske klart at dette vil føre til en eller annen konsekvens for de involverte, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide til Dagbladet.no.

Siden saken er under etterforskning ønsker han ikke å gå i detalj om hva som har skjedd, men de to offiserene skal ha erkjent episoden. Eide sier han ikke kjenner til lignende episoder fra før.

Etter det Dagbladet erfarer skal de to offiserene snart være på tur hjem etter endt tjeneste, derfor er det ikke snakk om hjemsendelse som en straffereaksjon.

- Vi har andre reaksjoner, som bot eller militær arrest. En slik episode vil også kunne få betydning for vedkommendes framtid i Forsvaret, for eksempel diskvalifisering til enkelte stillinger, sier Eide til Dagbladet.no.

Ingen skader

Det er ikke rapportert om person- eller materiellskader etter at en av de to skjøt med en Glock pistol. De to har vært samarbeidsvillige i avhør med Natos militærpoliti i Kabul, heter det i en pressemelding fra Forsvaret.

Norsk militærpoliti vil etterforske saken videre fra i dag.

Begge de to stabsoffiserene jobber ved Natos hovedkvarter i Kabul.

Sjefen for Fellesoperativt hovedkvarter, viseadmiral Jan Reksten, ser alvorlig på saken og sier at hendelsen vil medføre disiplinære reaksjoner.