Norsk offshore-skip bordet av væpnede menn fra «Nigeria-båt»

Ville ha penger.

STANSET: Det norskeide offshore-fartøyet «Normand Cutter» fra Solstad Offshore ble i går stanset av en av de paramilitære «Nigeria-båtene» og bordet av væpnede menn. Foto: Solstad Offshore.
STANSET: Det norskeide offshore-fartøyet «Normand Cutter» fra Solstad Offshore ble i går stanset av en av de paramilitære «Nigeria-båtene» og bordet av væpnede menn. Foto: Solstad Offshore. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det norskeide offshore-fartøyet «Normand Cutter» fra Solstad Offshore ble i går stanset og bordet av væpnede menn utenfor kysten av Nigeria.

Etter det Dagbladet har fått opplyst fra kilder, var det en av de såkalte «Nigeria-båtene» - en tidligere norsk missiltorpedobåt som nå eies og opereres av nigerianske paramilitære - som i går stanset fartøyet.

Ville ha penger At «Normand Cutter» ble stanset av en av de tidligere norske marinefartøyene bekreftes langt på vei av Solstad Offshore, som etter Dagbladets henvendelse har vært i kontakt med den norske kapteinen om bord.

- De fikk folk fra den nigerianske «navy» om bord. De ville sjekke papirer. Men det handlet egentlig om penger, som det til slutt ble forhandlinger om, sier HSEQ-manager Gunstein Mjølhus i Solstad Offshore til Dagbladet.

- Kapteinen om bord bekrefter at båten som stanset dem kan ha vært en av de tidligere norske marinefartøyene, sier han.

På kritisk oppdrag Ifølge Mjølhus skal det ha gått greit for seg om bord. Han vil ikke si noe om det ble utbetalt penger, men sier bordingen nå er over, og at fartøyet er tilbake i full drift og er midt i en kritisk offshore-operasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer