Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk og britisk hjelp kan komme for sent

Etter fem døgns kamp for å redde ubåtmannskapet takket russerne ja til norsk og britisk hjelp, men den kan komme for sent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske redningsubåten LR5 ble onsdag fløyet til Trondheim, og derfra skal den gå med båt. Redningsubåten kommer ikke fram før tidligst lørdag. Det gjelder også dykkerfartøyet «Seaway Eagle» som Norge leide inn for å bidra i redningsoperasjonen.

Den britiske redningsubåten LR5 kunne altså ha blitt fløyet direkte til Murmansk. Britene ga allerede mandag beskjed om at de forberedte en hjelpeinnsats. Men russerne svarte ikke.

Tirsdag chartret britene offshoreskipet «Normand Pioneer» som lå i Kristiansund, til å frakte redningsubåten opp til Barentshavet. Trondheim ble valgt som utskipingshavn. Mer offensive ønsket ikke britene å være, hvis man skulle basere seg på egne ressurser.

Norge leide på sin side onsdag inn dykkerfartøyet «Seaway Eagle» til å bidra i redningsarbeidet i Barentshavet. Dykkerfartøyet skulle sette kursen mot Barentshavet onsdag kveld, og det var ventet at turen ville ta 60 timer.

(NTB)