HENGER FORTSATT PÅ: Disse motorene ser ut til å unnsluppet ligaen som polsk og norsk politi har rullet opp.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HENGER FORTSATT PÅ: Disse motorene ser ut til å unnsluppet ligaen som polsk og norsk politi har rullet opp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norsk og polsk politi har slått ned båtmotorliga

14 personer er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 14 personer er pågrepet i Norge og Polen i forbindelse med jakten på en liga som har stjålet båtmotorer i Norge og andre land i flere år.

Opprullingen av båtmotorligaen startet i januar 2011 og gjennombruddet kom i januar i år da polsk politi slo til mot tre av ligaens antatte bakmenn og andre personer som er tilknyttet det kriminelle nettverket i byen Koszalin, skriver Aftenposten.

En analyse viser at det fra 2007 til 2011 ble stjålet mellom 1.300 og 1.800 båtmotorer i Norge hvert år. Politiets innsatsgruppe mot mobile vinningskriminelle på Østlandet, Grenseløs, begynte å nøste i saken.

- Vi har nå gjennom internasjonalt politisamarbeid slått ut det mest aktive av disse kriminelle nettverkene. Resultatet er at vi nå knapt har tyverier av båtmotorer i området som Grenseløs dekker vest for Oslofjorden. Spesielt plagsomme var disse tyveriene i Vestfold og Telemark, sier sjefen for Grenseløs, politiinspektør Odd Skei Kostveit.

(NTB)