- Norsk økonomi umulig å forklare

- Jeg har hver eneste dag prøvd å forklare det som skjer i norsk økonomi, men det er en umulig pedagogisk oppgave, sier finansminister Gudmund Restad. Hans største problem nå er de voldsomme overskridelsene i oljeinvesteringene. - Helt uakseptabelt, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Folk forestiller seg at samfunnsøkonomien er lik privatøkonomien. Men slik er det ikke. Det oppstår skadevirkninger hvis man bare pøser på med penger, sier han.

- Du har sagt at folk ikke er klar over hvor høy temperaturen i økonomien er. Det må gjelde folk i ditt parti også? - Jeg tror det er mange blant mine partifeller, ordførere og andre, som ikke har helt klart for seg sammenhengene og temperaturen i økonomien.

- Sp's nestleder, ordfører Åse Grønlien Østmoe, forlanger minst 2,5 milliarder kroner mer til kommunene neste år?

- Det er forståelig at ordførerne krever mer ut fra det behovet de føler de har for å kunne yte tilfredsstillende tjenester.

- Vil du innrømme at 98-budsjettet ble for ekspansivt?

- Vi fikk vedtatt et budsjett i høst som ikke var så stramt som det regjeringen la opp til. Men jeg mente det var forsvarlig. Etter det er en del nye momenter kommet til og har økt veksten og temperaturen ytterligere. Det største problemet ligger i de store overskridelsene i oljeinvesteringene.

- Hva gjør dere?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer