Norsk økonomisjef «skrøt på seg» 117 millioner

- Det er en underlig sak, sier konserndirektør til Dagbladet.

EKSTRA-SERVICE: En norsk økonomisjef i danske ISS, som blant annet driver med renhold og skadedyrkontroll (bildet), har pyntet på resultatene. Nå er saken politianmeldt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen.
EKSTRA-SERVICE: En norsk økonomisjef i danske ISS, som blant annet driver med renhold og skadedyrkontroll (bildet), har pyntet på resultatene. Nå er saken politianmeldt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ledende ansatt i det danske serviceselskapet ISS´norske virksomhet, har i flere år pumpet omsetning og nettoresultat kunstig i været, skriver Jyllandspostens forretningsportal epn.dk.

Mannen var økonomisjef i et norsk datterselskap. Han skal ha overdrevet omsetningen med 74 millioner danske kroner, samtidig som han har underdrevet utgiftene med 43 millioner.

Dermed gikk det, tilsynelatende, strålende i den delen av ISS hvor økonomisjefen jobbet.

Politietterforskning Både ISS´ nyutnevnte toppsjef Jeff Gravenhorst, og tidligere direktør Jørgen Lindegaard skal ha undret seg over grunnen til at denne divisjonen gang på gang var foran budsjettet og ikke var tilnærmelsesvis like påvirket av finanskrisen som de andre.

- Jeg kan bekrefte at det som står i den danske avisen stemmer. Saken er politianmeldt og er nå under etterforskning hos politiet, sier konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS, til Dagbladet. Han sier at det virker som motivet ikke har vært personlig vinning.

Ifølge Bjørneboe har mannen bare delvis erkjent forholdene.

- Dette er intern regnskapsmanipulering og det er ennå uklart hva som er motivet, men vedkommende jobber ikke lengre hos oss, sier Bjørneboe, som ikke vil ut med navnet på økonomisjefen. Dagbladet har dermed ikke fått snakket med mannen.

Ikke stjålet penger Ifølge epn.dk ble jukset oppdaget i vår, etter at revisorer fra KPMG hadde sett nærmere på saken.

«Det er ikke tatt noe fra kassen, og det er ingen kunder som er blitt berørt. Vi har nå fått ny regnskapssjef i det aktuelle selskapet, som er et datterselskab i vår avdeling i Norge. Beløpene påvirker bare internt, og vi har vært nødt til å gjøre en korreksjon», sier finansdirektør i ISS Jakob Stausholm til den danske avisen.

Økonomisjefen skal heller ikke ha fått urettmessige bonuser på grunn av regnskapsjukset.

- Det er en underlig sak. Vi har ikke fått noen gode forklaringer på hvorfor han har gjort det, sier konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS til Dagbladet.