Norsk OL-bokser kidnappet

Den tidligere norske OL-bokseren Jørn Espolin Johnson ble sent onsdag kveld ranet og kidnappet av politifolk i Mexico City. Et halvt døgn senere ble han funnet i god behold - innelåst i bagasjerommet i en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Han trodde selv at han skulle drepes, forteller faren, politimester Gisle Espolin Johnson i Kragerø til NTB. Han har vært i telefonkontakt med sønnen.

- Den 26 år gamle gutten er i god behold, sier første ambassadesekretær John Petter Opdahl ved den norske ambassaden i Mexico til NTB.

Ferie

Ranet skjedde mens elektroingeniøren Jørn Espolin Johnson var på et ferieopphold i Mexico sammen med sin mor, melder nyhetsbyrået Reuters. Saken ble fredag omtalt i en av de største avisene i Mexico City.

Episoden skjedde ved 19.30-tiden onsdag, da Jørn Espolin Johnson nettopp hadde tatt ut noen penger fra en minibank og ventet på en drosje.

- Han skulle besøke en venninne og skulle ta en drosje. Før drosjen kom en politipatruljebil, og politifolkene ranet mannen, forteller Opdahl.

Politifolkene brukte våpen, stjal 1.500 kroner i kontanter, og tvang nordmannen til å oppgi koden til kredittkortet og har belastet kontoen med 40.000 kroner. Videre ble mannen tvunget til å drikke tequila og låst inne i bagasjerommet på en bil.

Frastjålet

- Nordmannen ble funnet i 5-tiden torsdag morgen av en mexicaner som også ble ranet og frastjålet bilen senere på kvelden av de samme politimennene, men vedkommende ble ikke skjenket og låst inne. Bilen nordmannen ble funnet i tilhørte den mexicaneren som ble ranet, sier Opdahl til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer