Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk olje truer fattige mennesker på livet

Det mener miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var under Natur og Ungdoms landsmøte at miljøvernministeren kom med den oppsiktsvekkende påstanden. Etter en tale ble miljøvernministerens grillet av unge miljøvernere. Tre av spørsmålene lød slik:

- Er du enig i at klimaendringene truer fattige mennesker på livet?

- Ja, svarte Solheim.

- Er du enig i at olje og gass skaper klimaendringer?

- Ja, svarte Solheim.

- Er du da enig i at norsk olje og gass truer fattige mennesker på livet?

- Ja, svarte Solheim.

- Mener du dette bør få konsekvenser for tildelingen av nye områder
til oljeindustrien i 20. konsesjonsrunde?

INGEN MENNESKERETT:- Det er ingen menneskerett å få bygge ut et oljefelt, sa miljøverminister Erik Solheim (SV) under Natur og Ungdoms landsmøte.
INGEN MENNESKERETT:- Det er ingen menneskerett å få bygge ut et oljefelt, sa miljøverminister Erik Solheim (SV) under Natur og Ungdoms landsmøte. Vis mer

- Ja, svarte Solheim.

- Ingen menneskerett

Både i innledningen og senere i utspørringen sa miljøvernministeren at «det er ingen menneskerett å få bygge ut et oljefelt». I tillegg slo han fast at utbygging av Goliat-feltet ikke er avgjort før regjeringen har behandlet saken. Det betyr drakamp i regjeringen om utbygging av oljefeltet, som ligger i en av de mest sårbare delene av Barentshavet, svært nær kysten av Finnmark.

- Vi er glad for å ha Solheim som en alliert i kampen for å holde oljeindustrien ute av sårbare havområder. Av hensyn til klimaet bør det ikke deles ut et eneste nytt leteområde til oljeindustrien, sier Ingeborg Gjærum, nestleder i Natur og Ungdom til Dagbladet.no.

- Solheim til kamp mot oljen

- Hvis oljeselskapene regner med at de skal få lov til å bygge ut Goliat-feltet, må de tro om igjen. Natur og Ungdom kommer til å kjempe for å stoppe dette klimaskadelige og risikable oljeprosjektet. Vi er fornøyd med at Solheim så tydelig slår fast at det ikke automatisk er fritt fram for Goliat, sier Ingeborg Gjærum.

Ingeborg Gjærum (22) er innstilt som ny leder for Natur og Ungdom. Valget finner sted på landsmøtets siste dag, i morgen tirsdag 8. janaur.

Miljøvernminister Erik Solheim hadde i dag ikke muligheten til å kommentere saken.

- Norsk olje truer fattige mennesker på livet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media