Norsk oppdrettsgigant saksøker miljøvernaktivist

Den norskeide oppdrettsgiganten Cermaq varsler i kveld at den vil saksøke den kjente miljøvernaktivisten Don Staniford og hans organisasjon for æreskrenkelser.

Saksøker: Konsernsjef Geir Isaksen og den norske stalig eide oppdrettsgiganten Cermaq varsler i kveld søksmål mot miljøvernaktivisten Don Staniford og hans organisasjon. 
Foto Knut Falch / SCANPIX
Saksøker: Konsernsjef Geir Isaksen og den norske stalig eide oppdrettsgiganten Cermaq varsler i kveld søksmål mot miljøvernaktivisten Don Staniford og hans organisasjon. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken er en planlagt oppstart av en internasjonal kampanje, der oppdrettsindustrien sammenliknes med tobakksindustrien. Det gjennomgående slagordet er «Salmon Farming Kills» - Oppdrettsindustrien dreper.

Kampanjen er særlig rettet mot Norge og norskeid oppdrett, i og med at det stalig eide Cermaq og det John Fredriksen-deleide Marine Harvest dominerer verdens oppdrettsnæring.

Kampanjen har laget bilder av et utall sigarettpakker, hvor slagordet går igjen i ulike varianter, designet som vanlige sigarettpakkers advarsler mot kreft.

Krevde offentlig beklagelse Dagbladet er kjent med at organisasjonen bak kampanjen, The Global Alliance Against Industrial Aquaculture (GAAIA), og kampanjeleder Don Staniford, en internasjonalt kjent miljøvernaktivist, for få dager siden ble truet med søksmål av Cermaqs advokat.

Staniford fikk kort varsel til å trekke kampanjen og komme med en offentlig beklagelse. Denne ble nylig avvist blankt.

I kveld sendte Cermaqs datterselskap i Canada, Mainstream Canada, så ut en pressemelding der det varsles at selskapet nå har innledet de første rettslige skritt mot Staniford.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer