Norsk-pakistaner løslatt i Pakistan

Zafar Iqbal (43) mistenkes for å stå bak svogerens forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Zafar Iqbal (43) fra Fredrikstad har sittet varetektsfengslet siden november, da pakistansk politi pågrep ham etter mistanke om at han stod bak svogerens forsvinning.

I går ble han løslatt fra pakistansk fengsel, skiver VG Nett.

Fryktet dødsstraff

Det skjer etter at politiet for bare 12 dager siden fikk medhold i at de kunne holde Iqbal til den savnede svogeren dukker opp. Det fikk de uten at det forelå bevis for at noe kriminelt var skjedd.

Hans forsvarer Abid Q. Raja fryktet da at hans klient stod i fare for å bli dømt til døden i Pakistan. Nå er advokat Raja lettet over at klienten hans er løslatt mot kausjon, etter nesten to måneder i varetekt.

- Dette er en stor lettelse for han og familien. Det er ikke lett å sitte innesperret i et pakistansk fengsel etter så mange år som fredelig borger i Fredrikstad, sier advokat Raja til VG Nett.

Skal ha levd et dobbeltliv

Sist noen så den savnede Raja Abdul Rehman (53), satte han seg bak på en motorsykkel på vei ut av landsbyen Tort Raybadar. Det var 21.oktober i år.

Litt senere samme dag kom motorsyklisten Afzal tilbake uten Rehman. Mannen, som skal være en kjent kriminell i området, skal senere ha gått i dekning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer