Norsk-pakistaner løslatt i Pakistan

Zafar Iqbal (43) mistenkes for å stå bak svogerens forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zafar Iqbal (43) fra Fredrikstad har sittet varetektsfengslet siden november, da pakistansk politi pågrep ham etter mistanke om at han stod bak svogerens forsvinning.

I går ble han løslatt fra pakistansk fengsel, skiver VG Nett.

Fryktet dødsstraff

Det skjer etter at politiet for bare 12 dager siden fikk medhold i at de kunne holde Iqbal til den savnede svogeren dukker opp. Det fikk de uten at det forelå bevis for at noe kriminelt var skjedd.

Hans forsvarer Abid Q. Raja fryktet da at hans klient stod i fare for å bli dømt til døden i Pakistan. Nå er advokat Raja lettet over at klienten hans er løslatt mot kausjon, etter nesten to måneder i varetekt.

- Dette er en stor lettelse for han og familien. Det er ikke lett å sitte innesperret i et pakistansk fengsel etter så mange år som fredelig borger i Fredrikstad, sier advokat Raja til VG Nett.

Skal ha levd et dobbeltliv

Sist noen så den savnede Raja Abdul Rehman (53), satte han seg bak på en motorsykkel på vei ut av landsbyen Tort Raybadar. Det var 21.oktober i år.

Litt senere samme dag kom motorsyklisten Afzal tilbake uten Rehman. Mannen, som skal være en kjent kriminell i området, skal senere ha gått i dekning.

Ifølge kilder Dagbladet.no snakket med tidligere skal Raja Abdul Rehman ha levd et dobbeltliv som opprørte hans svigerfamilie i Fredrikstad.

Mens han var gift og hadde fire barn i alderen 10 til 20 år her i Norge, hadde han også stiftet familie med en ny kone i Pakistan.

Etter det Dagbladet.no kjenner til fikk hans norske familie først kjennskap til den nye kona i den senere tid.

Pakistansk politi har jobbet ut fra teorien om at motorsykkelføreren Afzal fikk orde om å utføre kidnappingen av personer bosatt i Norge.

Hyppig telefonkontakt

Spenningen mellom de to familiene til den savnede Raja Abdul Rehman skal ha steget dramatisk i det siste. Broren til den forsvunnede norsk-pakistaneren er sikker på at det er den nå løslatte svogeren som beordret broren hans kidnappet, og muligens drept, skriver VG Nett.

Nå skal dommeren ha bedt politiet om å fremskaffe detaljerte telefonlister med navn og adresse til den videre etteforskningen. For i perioden før og etter forsvinningen var det nemlig hyppig kontakt mellom Fredrikstad og til en navngitt mistenkt i Pakistan.