«Norsk pensjon gir meg sjåfør, kokk, gartner, sykepleier og tjenere»

Ap-politiker Aslam Ahsan (65) er redd for å bli gammel i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Selv om det medisinske og økonomiske forholdet er bedre her, har eldre mennesker det bedre sosialt i Pakistan enn i Norge. I Pakistan forblir de en del av samfunnet og blir tatt vare på, respektert og høyt verdsatt av familien, sier Aslam Ahsan. Han mener eldre mennesker blir isolert i Norge.

- I Norge blir eldre mennesker parkert bort i institusjoner. I Pakistan lever de et aktivt liv og er deltakere i det sosiale og kulturelle liv. Dermed visner de ikke like fort bort, sier Ahsan til Dagbladet.no.

- Privilegert

Selv er Ahsan 65 år gammel, og ser for seg at han skal pensjonere seg innen par år. Da kommer han til å bo i ett av de tre husene han har bygd på landsbygda i Pakistan, eller huset han har i Islamabad. Ahsan har bodd i Norge siden 1971, og har brukt mye av pengene til å tilrettelegge for sitt eget alderdomsprosjekt.

- Jeg er privilegert som kan leve i Pakistan med norsk pensjon. Med de inntektene jeg får kan jeg ansette sjåfør, kokk, sykepleier, gartner og tjenere i huset, sier Ahsan. 

Livredd

Ap-politikeren er forskrekket over hvordan gamle mennesker blir behandlet i Norge. Han krever nå at regjeringen gjennomfører en eldrereform slik at man bruke mer av oljepengene på de eldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer