Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk pilot dunstet alkohol

Men fikk likevel fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En pilot mistenkt for promille fløy tur-retur mellom to norske byer - uten å bli stoppet. På en annen tur måtte to piloter bytte ut spakene med et passasjersete etter en fuktig kveld på byen, skriver Daggsavisen.

Alle de tre pilotene jobber for SAS Braathens. Begge episodene skal ha skjedd etter at de to flyselskapene ble slått sammen for to år siden.

På en flyrute mellom to norske byer oppdaget en kabinansatt at det luktet sterkt alkohol av den ene piloten som satt i cockpiten. Kort tid før ettermiddagsflyet skulle ta av, mente den kabinansatte at det var grunn til å slå alarm.

Vedkommende kontaktet en kollega som gikk inn i cockpiten og kom til samme konklusjon.

Da kapteinen ankom flyet, fortalte de to om mistanken mot piloten. Kapteinen gikk da inn i cockpiten for å sjekke. Ifølge Dagsavisen, endte episoden med at kapteinen «gikk god for» piloten, og lot ham fly.

- Det skal styrke til for å overkjøre kapteinen. Stresset og presset rundt det å få et fly av gårde er enormt, sier Knut Jørgen Næss i Norsk Kabinforening (NKF) til avisa.

Han mener stort arbeidspress gjør at folk er redde for å mistenke en sliten kollega på feilaktig grunnlag.

- Mange vil nok velge å si ifra en gang for lite heller enn en gang for mye, sier Næss.

FIKK FLY: SAS Braathens-pilot luktet alkohol, men fikk likevel fly. Foto: Scanpix
FIKK FLY: SAS Braathens-pilot luktet alkohol, men fikk likevel fly. Foto: Scanpix Vis mer
image: Norsk pilot dunstet alkohol
Hele Norges coronakart