SER MOT DANMARK: Daglig leder i Pizzabakeren Jan Henrik Jelsa (t.v) og gründer William Gulliksen forventer rask vekst i Danmark fra høsten av. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix.
SER MOT DANMARK: Daglig leder i Pizzabakeren Jan Henrik Jelsa (t.v) og gründer William Gulliksen forventer rask vekst i Danmark fra høsten av. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix.Vis mer

Norsk pizzabaker vil bli størst i Danmark

Pizzabakeren Jan Henrik Jelsa har skyhøye ambisjoner.

(Finansavisen): Pizzabakeren trakk seg såret tilbake fra Danmark i 2015. Nå prøver de igjen, og sikter mot minst 40 restauranter på fem år.

- Vi har akkurat inngått en franchisekontrakt med en partner i Danmark. Det første franchiseutsalget forventes å åpne i København-området i høst, sier adm. direktør i Pizzabakeren, Jan Henrik Jelsa, til Finansavisen.

Taus om samarbeidspartnerne

Jelsa ønsker ikke å kommentere hvem kontrakten er inngått med i det danske takeaway-markedet.

Ulikt det norske markedet for takeaway-pizza, består det danske av mange, små aktører. Ifølge Finansavisen er Domino’s Pizza den største i Danmark, men har bare rundt 30 utsalg. Følgelig har digitale plattformer for matbestilling som Just Eat og Hungry en langt mer dominerende rolle enn i Norge.

I 2015 åpnet Pizzabakeren utsalg i Danmark, men stengte kort tid etter. Jelsa omtaler forsøket nærmest som halvhjertet:

- Etter påtrykk fra en som absolutt ville åpne en Pizzabaker i Danmark, ga vi etter for presset og åpnet et enkeltstående utsalg i Esbjerg, forteller Jelsa til Finansavisen.

Klok av skade

Han mener det var flere ting som bidro til at det ikke gikk som planlagt i 2015.

- Sett i ettertid var det mange ting som ikke stemte helt. Det viktigste var nok at vi ikke hadde en partner med som kunne ivareta en etablering og utvikling av konseptet, utdyper Jelsa.

Andre økonominyheter:
Analytiker: Følg med på denne aksjen
Meglerhus vraker aksje – har nå åtte favoritter