Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk pokerspiller tatt med 20 kilo marihuana

Pågrepet sammen med fire andre menn. Politiets spanere fulgte cannabisparti fra Oslo til Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To nordmenn, en russer og to litauere ble i Oslo tingrett lørdag besluttet varetektsfengslet i fire uker, etter at de på torsdag ble pågrepet med et større cannabisparti.

Ifølge fengslingskjennelsene er de fem mennene siktet for befatning med over 20 kilo marihuana.

Smuglingen skal ha blitt oppdaget da den antatte kureren, en 48 år gammel arbeidsledig russer bosatt i Belgia, ble stoppet av tollere på Hjortneskaia i Oslo ved Kiel-fergas anløp onsdag kveld. Politiet besluttet å utsette pågripelsen av sjåføren og i stedet overvåke bilens videre ferd.

Spanere fulgte med da russeren hentet de andre siktede på Kløfta i Oslo, før alle unntatt kureren etter hvert fortsatte til Arendalsområdet.

Der skal de ha blitt tatt «på fersken» mens de flyttet pakkene med marihuana på torsdag.

«Politiet observerte at siktede sammen med tre andre - som også er siktet i saken - stod rundt bilen narkotikaen ble fraktet i, og at de bar inn bagger med narkotika inn i huset», heter det i den ene fengslingskjennelsen.

Politiet mener selve smuglingen hadde et visst profesjonelt tilsnitt, og utelukker ikke at flere kan være involvert.

Den ene nordmannen oppga i retten at han er profesjonell pokerspiller og tjener rundt 350 000 kroner i året på spillingen. Den andre norske siktede, en 30-åring fra Arendal, skal være tilknyttet et kampsportmiljø.

- Han nekter straffskyld, opplyser 30-åringens forsvarer, advokat Øystein Storrvik.

Pokerspillerens forsvarer i fengslingsmøtet, advokatfullmektig Marte Nøstberg ved advokatfirmaet Elden, opplyser at hun ikke vil kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

En av litauerne, en 37 år gammel møbelsnekker, tilsto på sin side å ha hatt befatning med hele beslaget.

- Han har valgt å erkjenne straffskyld, bekrefter advokat Benedict de Vibe.