Norsk politi dro til Bosnia for å etterforske dobbeltdrap: - Uforståelig ressursbruk

Politiet prioriterer det fire år gamle dobbeltdrapet i Bosnia høyt. Nå har de fått tilsendt en rekke beslag fra utlandet i saken mot den norske statsborgeren.

PÅGREPET: Mannen ble pågrepet i Bosnia i 2014, mistenkt for dobbeltdrap. Nå har norsk politi tatt over saken. Video: ATVBL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etterforskningen i saken hvor en norske statsborger i 40-åra er siktet for å ha drept to personer med et titall skudd på en kaffebar i Bosnia sommeren 2014, pågår fremdeles for fullt. Det bekrefter politijurist Hans-Petter Aasen hos Sør-Øst politidistrikt overfor Dagbladet.

Den siktede mannen ble i september 2015 frikjent for dobbeltdrapet i bosnisk tingrett. Men frifinnelsen ble seinere opphevet av det bosniske rettsvesenet. Saken ble i mai formelt overtatt av norsk politi. Siden den gang har det pågått et omfattende arbeid både i Norge og utlandet.

- Arbeidet er tidkrevende, men dette er en prioritert sak hos politiet. Norsk politi har vært i Bosnia, hvor det er foretatt etterforskningsskritt i samarbeid med lokalt politi. Vi har innledet et godt samarbeid med bosnisk politi, sier Aasen.

Store ressurser i bruk

Han forteller at etterforskningen fremdeles er i en tidlig fase, siden Norge først i vår tok over saken. Den siktede mannen sitter for tida fengslet i Norge etter å ha blitt dømt for flere år med grov familievold.

- Vi etterforsker saken både i Norge og Bosnia, og det gjennomføres undersøkelser av teknisk og taktisk art. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på nåværende tidspunkt, men det brukes mye ressurser på saken, sier Aasen, som heller ikke kan gi noe tidsperspektiv for arbeidet som gjenstår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer