Norsk politi dro til Bosnia for å etterforske dobbeltdrap: - Uforståelig ressursbruk

Politiet prioriterer det fire år gamle dobbeltdrapet i Bosnia høyt. Nå har de fått tilsendt en rekke beslag fra utlandet i saken mot den norske statsborgeren.

PÅGREPET: Mannen ble pågrepet i Bosnia i 2014, mistenkt for dobbeltdrap. Nå har norsk politi tatt over saken. Video: ATVBL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etterforskningen i saken hvor en norske statsborger i 40-åra er siktet for å ha drept to personer med et titall skudd på en kaffebar i Bosnia sommeren 2014, pågår fremdeles for fullt. Det bekrefter politijurist Hans-Petter Aasen hos Sør-Øst politidistrikt overfor Dagbladet.

Den siktede mannen ble i september 2015 frikjent for dobbeltdrapet i bosnisk tingrett. Men frifinnelsen ble seinere opphevet av det bosniske rettsvesenet. Saken ble i mai formelt overtatt av norsk politi. Siden den gang har det pågått et omfattende arbeid både i Norge og utlandet.

- Arbeidet er tidkrevende, men dette er en prioritert sak hos politiet. Norsk politi har vært i Bosnia, hvor det er foretatt etterforskningsskritt i samarbeid med lokalt politi. Vi har innledet et godt samarbeid med bosnisk politi, sier Aasen.

Store ressurser i bruk

Han forteller at etterforskningen fremdeles er i en tidlig fase, siden Norge først i vår tok over saken. Den siktede mannen sitter for tida fengslet i Norge etter å ha blitt dømt for flere år med grov familievold.

- Vi etterforsker saken både i Norge og Bosnia, og det gjennomføres undersøkelser av teknisk og taktisk art. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på nåværende tidspunkt, men det brukes mye ressurser på saken, sier Aasen, som heller ikke kan gi noe tidsperspektiv for arbeidet som gjenstår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.