MAJORSTUA-DRAPET: Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen ble drept i en leilighet på Majorstua mandag. En svensk 20-åring er siktet for drap og ran. Mannen er etterlyst internasjonalt. Reporter: Lars Martin Gimse. Video: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Majorstua-drapet

- Norsk politi har elektroniske spor etter drapsetterlyst

Politiet har funnet elektroniske spor etter drapsetterlyste Makaveli Lindén, ifølge den svenske avisa Aftonbladet. Sporet leder verken til Norge eller Sverige.

20 år gamle Makaveli Lindén er fortsatt etterlyst, siktet for drapet på Heikki Bjørklund Paltto i et kollektiv på Majorstua mandag for én uke siden.

Politiet mener Lindén først sto bak et knivran i parkeringshuset på Colosseum på Majorstua mandag morgen før han kom seg inn i kollektivet der Paltto bodde og drepte ham med kniv. Deretter stakk han mot Skøyen stasjon, der videokameraene fanget ham opp like etter klokka 13.00.

Politiet mener han deretter tok seg til Sverige, men ifølge Aftonbladet har norsk politi sikret elektroniske spor etter Lindén som tyder på at han kan ha beveget seg til et tredje land.

HÅPER PÅ OPPKLARING: Folk fra nabolaget til den drapsetterlyste Makaveli Lindén håper politiet finner han. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Avisa skriver at opplysningene kommer fra kilder med tilgang til den norske politietterforskningen.

- Kan ha forlatt Sverige

Det er ikke klart hvilket land det dreier seg om. Aftonbladet har vært i kontakt med dansk politi som ikke kommenterer om de er innblandet i søket etter mannen som er etterlyst for drapet i Oslo. En talsperson for tysk politi kommenterer ikke saken, men sier vedkommende kjenner til den.

Søndag gikk Oslo-politiet ut med både navn og bilde på den svenske statsborgeren Makaveli Lindén (20) fra Uppsala. Han er siktet for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto (24) i en leilighet på Majorstuen i Oslo sist mandag. Han er også siktet for et ran.

- Vi har grunn til å tro at han forlot Norge etter drapet og ranet mandag, og at han tok seg til Sverige. Vi tar selvfølgelig høyde for at han har forlatt Sverige og befinner seg et helt annet sted, sa politiinspektør Grete Lien Metlid under en pressekonferanse søndag.

Tidligere dømt

Lindén er tidligere dømt for både grovt ran og tyveri. I fjor ble han dømt til fengsel i ett år og seks måneder for å ha ranet et kollektiv med kniv i Uppsala sentrum.

Ifølge Aftonbladet ble han sluppet ut av fengsel så seint som for drøyt to måneder siden. Han har vært en fri mann siden 10. august i år, etter å ha avtjent to tredeler av straffen, opplyser kilder til avisa.

Det var først etter ransdommen han tok navnet Makaveli, viser offentlige dokumenter Dagbladet har fått tilgang til. Han het tidligere Christian Bo Lindén, men byttet en gang etter dommen i oktober i fjor navn.

Det er uklart hvorfor han tok dette navnet, men i hiphop-kulturen er det en klar referanse til den legendariske drepte rapperen Tupac.

Selv tok Tupac navnet Makaveli, etter den italienske filosofen Niccolò Machiavelli fra det 16. århundre.