Norsk politi har sendt styrker til Aarhus

Skal observere medlemmer fra Norwegian Defence League.

SKAL OBSERVERE:  Sjef for seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, Einar Aas, har sendt tre politibetjenter til Aarhus i helga. De skal observere de norske deltagerne i tillegg til å være i dialog med danske politimyndigheter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SKAL OBSERVERE: Sjef for seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, Einar Aas, har sendt tre politibetjenter til Aarhus i helga. De skal observere de norske deltagerne i tillegg til å være i dialog med danske politimyndigheter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danish Defence League har i morgen invitert høyreekstremister fra hele Europa til å delta i en demonstrasjon i Aarhus i morgen. Det er ventet at flere hundre høyreekstremister vi delta i den «anti-islamisk demonstrajonen».

Norgeian Defence Leagues talsmann og leder, Ronny Alte, mener at mellom 20 og 50 norske medlemmer vil delta.

Norsk politibistand Sjef for seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, Einar Aas, har sendt tre politibetjenter til Aarhus i helga.

- Vi følger alle miljøer i Oslo veldig tett, og har en åpen dialog med dem. Vi har sendt ned tre med god personkunnskap. Dette er ikke annet enn politiarbeid på kryss av landegrenser, danskene nyter godt av dem, sier Aas til Dagbladet.

Politiinspektøren mener de norske styrkene skal observere de norske deltagerne i tillegg til å være i dialog med danske politimyndigheter. Han beskriver Norwegian Defence League som et «begrenset miljø».

- Vi konstantere at det går av stabelen, vi har ingen spesiell oppfatning av demonstrasjonen.

- Innvandringfientlig stimuli Filosof og postdoktorstipendiat ved Høgskolen i Oslo, Lars Gule, har skrevet boka «Ekstremismens kjennetegn». Han mener demonstrasjonen er «et forsøk fra høyreradikale og ekstreme miljøer på å koordinere arbeid og styrke hverandre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer