Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Majorstua:

Norsk politi: Jakter navngitt svensk mann etter Majorstudrapet

Politiet har navn på drapsmistenkt etter drapet på Majorstua.

ETTERLYST: Politiet tror denne mannen sto bak et knivran i et parkeringshus på Majorstua mandag morgen og knytter ham til drapet på Heikki Bjørklund Paltto i et kollektiv på Majorstua etterpå. Bildene av mannen ble tatt på Skøyen stasjon mandag klokken 13.16. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet tror denne mannen sto bak et knivran i et parkeringshus på Majorstua mandag morgen og knytter ham til drapet på Heikki Bjørklund Paltto i et kollektiv på Majorstua etterpå. Bildene av mannen ble tatt på Skøyen stasjon mandag klokken 13.16. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftonbladet er det en 20 år gammel svensk mann som blir jaktet på av svensk politi.

- Politiet kan bekrefte at vi har identifisert mannen som vi på fredag gikk ut med bilder av, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

TATOVERING PÅ HÅNDA: Driftsleder for Oslo-politiets Felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, om siste utvikling i Majorstua-drapssaken, hvor en mann er etterlyst. Reporter: Audun Hageskal // Video: John Terje Pedersen Vis mer

Svensk politi gikk samme dag som norsk politi gikk ut med overvåkningsbilder av den mistenkte.

Den mistenkte svensken skal befinne seg i Midt-Sverige.

- Jeg kan bekrefte at vi kjenner til drapet i Norge og at den etterlyste har en kobling til Sverige, sier vakthavende politi i den aktuelle regionen til Aftonbladet.

  • Har du bilder, videoer eller tips? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller på telefon 24 00 00 00.

Dømt for ran

Den etterlyste er i Sverige tidligere blitt dømt for blant annet innbrudd og ran.

Siden mandag har det foregått et intenst etterforskningsarbeid for å finne ut hvem som sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold i en leilighet i Arbos gate på Majorstua.

Et vitne i Oslo traff mannen i halv seks-tida mandag bare noen timer før drapet på Bjørklund Paltto.

Vitnet ble vekket av at noen ringte på døra.

- Da jeg åpnet døra sto han der og så redd ut. Han spurte om et glass vann, sier vitnet til VG.

Vitnet bor i Gamlebyen, men er helt sikker på hvem det var. Ifølge vitnet snakket mannen svensk, men ganske utydelig.

Ble sett av kioskansatt

Den etterlyste mannen var også innom og handlet i en kiosk på Skøyen stasjon.

- Han oppholdt seg i kiosken i noen minutter, og handlet noe, sier Lasse Larsen, som er daglig leder for MIX, Skøyen stasjon til Dagbladet.

Overvåkningsbildene av mannen ble tatt klokka 13.16 mandag, på Skøyen stasjon i Oslo - omtrent samtidig som mannen var innom Larsens kiosk og handlet.

Kioskeieren forteller Dagbladet at mannen ikke utmerket seg spesielt.

- Det var ingenting vi reagerte på, sier han, men forteller at han likevel husker mannen, ettersom han var innom i en såkalt stille periode.

Larsen har vært i avhør med politiet om observasjonene han gjorde. Det samme har flere av hans ansatte som også var på jobb på tidspunktet.

Intens etterforskning

Norsk politiet har fått over 150 relevante tips i saken.

Mange tips har også kommet etter at politiet fredag gikk ut med bilde av den etterlyste.

- Politiet har fått mange tips og konkrete opplysninger som det har vært jobbet med gjennom natta, og arbeidet fortsetter for fullt nå utover lørdagen, uttalte politiinspektør Grete Metlid lørdag formiddag.

Politiet tror den etterlyste mannen hadde gått gjennom Frognerparken til Skøyen Stasjon, via gangveien etter å ha begått drapet.

Funn av flere gjenstander

Politiet er også opptatt av observasjoner gjort langs Frognerelva, der det er funnet flere gjenstander som knyttes til mannen.

- Noen kan jo ha sett ham bærende på noe eller sett noen andre personer. Vi konsentrerer oss om ham, men vi kan ikke utelukke at det er flere involvert, sa Metlid fredag.

Den etterlyste har blitt beskrevet som en mann i ført en sort caps/lue, ca. 170 cm høy, brune øyne, mørke klær og snakket gebrokkent norsk.

- Det er veldig viktig for politiet å identifisere denne mannen. Alle som kan vite noe om ham, må kontakte politiet, uttalte politiinspektør Grete Lien Metlid fredag. Hun har også oppfordret den etterlyste mannen om å melde seg.

Funnet av kamerat

Den drepte bodde i et kollektiv med tre andre unge menn. Ifølge naboer var det lite bråk knyttet til leiligheten som lå i første etasje.

Den siste observasjonen av Bjørklund Paltto før han ble funnet drept var kvelden natt til mandag.

Bjørklund Paltto skulle ha møtt til jobb klokka 09. mandag morgen. Dit kom han aldri. Klokka 12.15 kom en av mannens samboere hjem. Han finner kameraten blodig med knivskader i leiligheten. Han varsler helsetjenesten som igjen varsler politiet, men Bjørklund Pallto blir erklært død kort tid etterpå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!