- Norsk politi mangler demokratisk sinnelag

Torbjørn Aas var politimester. Han etterlyser en åpenhetskultur og et demokratisk sinnelag i politiet.

 VITNET FOR STORTINGET :  Torbjørn Aas oppfattet det som svært ubehagelig at politidirektør Odd Reidar Humlegård ikke ønsket at han skule svare på spørsmål fra Stortinget. -  Jeg valgte selvfølgelig å stille opp i Stortinget, og i dag jobber jeg ikke i politiet, sier Torbjørn Aas. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VITNET FOR STORTINGET : Torbjørn Aas oppfattet det som svært ubehagelig at politidirektør Odd Reidar Humlegård ikke ønsket at han skule svare på spørsmål fra Stortinget. - Jeg valgte selvfølgelig å stille opp i Stortinget, og i dag jobber jeg ikke i politiet, sier Torbjørn Aas. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMMERFEST (Dagbladet): I dag lanseres boka «Politiledelse». En av bidragsyterne er tidligere politimester Torbjørn Aas, som tidligere styrte Vestfinnmark politidistrikt.

Nå forteller Aas for første gang hvordan han opplevde tiden som politimester.

I dag er Torbjørn Aas direktør for sykehusene i Finnmark.

- Dessverre var det ikke en åpenhetskultur og et demokratisk sinnelag som kjennetegnet toppledelsen i politiet, da jeg 1. januar 2014 sluttet i politiet etter 20 år, sier sykehusdirektøren.

Det er ingen bitter og sur mann Dagbladet møter. Aas stortrives i den utfordrende jobben som sykehusdirektør i Finnmark. Men han legger ikke skjul på at han er bekymret over utviklingen i politiet.