Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk politi spør Hellas om flere tilfeller av russebråk

Kripos: - Det må en juridisk avklaring til.

NORSK POLITI har nå bedt politiet i Hellas om opplysninger om norsk ungdoms voldelige partykultur - også her på øya Kos. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
NORSK POLITI har nå bedt politiet i Hellas om opplysninger om norsk ungdoms voldelige partykultur - også her på øya Kos. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos har på vegne av Oslo politidistrikt bedt gresk politi om kontakt og opplysninger både om russebråket på Ios og om tilsvarende episoder på Kos tidligere i sommer.

- Henvendelsen ble sendt tjenestevei via Europol seint mandag, og det var ikke kommet noe svar mot slutten av arbeidsdagen tirsdag, opplyser kommunikasjonssjef Ida Dahl Nilssen i Kripos til Dagbladet.

Gresk politi hadde heller ikke noe svar tirsdag på en rekke spørsmål fra norske medier om når et varslet rettsmøte blir holdt holdt etter russeslagsmålet på Ios onsdag sist uke.

- Hva sier jusen om hvilket ansvar norsk politi og rettsvesen kan eller må ta for episoder i Hellas, der norske statsborgere er involvert ?

- Straffelovens paragraf 5 er utgangspunktet. Det er ikke enkelt og klart i slike tilfeller. Det må en juridisk avklaring til når norsk politi har fått opplysningene de ber om, sier Dahl Nilssen.

Fem unge menn i 18-års alderen ble pågrepet og seinere løslatt for voldsepisoden på Ios

- Brakk beina i fallet

Ei jente, som var vitne til episoden på Ios sist onsdag, sier til Oppegård Avis at den skadde 18-åringen brakk beina da han falt. Hun sier han ble sparket i ryggen da han lå nede.

- Han klarte å snakke, men hadde veldig vondt, og det ble ringt etter ambulanse. Slåsskjempene ble fjernet av vakter, sier vitnet.

En 18-åring, som også var vitne til slagsmålet, sier til Aftenposten at han dro hjem fra Ios fire dager før planlagt etter å ha vært vitne til flere voldsepisoder.

- Jeg ville ikke bli dopet eller slått ned, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!