Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk politi vurderer å reise til Gambia

Norsk politi vil reise til Gambia dersom de får innsyn i beslaget som ble gjort hos den 45 år gamle overgrepssiktede nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har så langt ikke fått svar fra gambisk politi på sin anmodning om innsyn av beslaget i Gambia.

— Vi reiser til Gambia hvis vi får innsyn i materialet. Foreløpig avventer vi svar på vår anmodning til politiet i Gambia, sier politiinspektør Kari-Janne Lid, som leder sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

45-åringen fra Telemark ble pågrepet i Gambia i slutten av desember, og politiet beslagla blant annet flere minnepenner som skal inneholde barnepornografi.

— Vi ønsker blant annet å se materialet for å finne ut om det kan avdekke flere overgrep i Norge, sier Lid.

Frykter flere overgrep Fredag ble 45-åringen anmeldt av en norsk kvinne for overgrep mot hennes mindreårige sønn i Oslo.

— Vi har iverksatt etterforskningen og er i gang med vitneavhør. Vi håper å få gjort dommeravhør av barnet så snart som mulig og venter på beramming fra tingretten, sier Lid.

Hun vil foreløpig ikke kommentere hva som er kommet fram i avhør.

Fra før er mannen dømt og har sonet flere fengselsstraffer for overgrep mot etnisk norske barn. Han er også siktet for overgrep mot en mindreårig gutt i Norge.

Politiet oppfordrer alle som eventuelt har informasjon om flere overgrep om å ta kontakt.

— Så langt har vi ikke fått informasjon om flere saker, men vi ber folk om å ta kontakt dersom de har opplysninger, sier Lid.

Politiet har tauet inn 45-åringens bil. Politiets kriminalteknikere gjennomsøker bilen på leting etter bildemateriale og tekniske bevis. Politiet fant bilen på bakgrunn av tips om hvor 45-åringen pleier å parkere den når han oppholder seg i Gambia om vinteren, skriver Aftenposten.

Vurderer utlevering Politiet vurderer fortløpende om de vil be om å få 45-åringen utlevert fra Gambia.

— En eventuell utleveringsbegjæring blir vurdert fortløpende ut fra hva som kommer fram i etterforskningen, sier Lid.

Nyttårsaften møtte 45-åringen i retten i Gambias hovedstad Banjul, hvor han innrømmet overgrep mot mindreårige i Gambia. Han ble så fraktet til det beryktede Mile 2-fengselet like utenfor byen. Der skal han sitte i påvente av rettssaken, som trolig starter denne uken.

Advokat Sigurd Klomsæt, som siden 2002 har representert nordmannen, reiste til Gambia for å besøke sin klient tirsdag. Ifølge opplysninger skal 45-åringen ha sagt at han ikke ønsker norsk advokathjelp. Han skal også ha avslått tilbud om bistand fra norske myndigheter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!