- Norsk politikk er detaljer

Innvandrere i rosa og lilla sarier stakk seg kraftig ut på Stortinget i går. De skulle gjerne hatt en jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange av oss har mistet praksisplassene våre, plutselig ble det stopp, det var ikke mer penger, det er ikke så lett å lære norsk når vi ikke har en jobb der vi kan snakke norsk, sier Muna Khalas.

Hun og resten av gjengen i voksenopplæringsklassen på Romsås skole, har gjort som Solberg vil - de lærer seg å s-n-a-k-k-e n-o-r-s-k.

På Stortinget

De toget inn på Stortinget i samme stund som finansminister Per-Kristian Foss la fram revidert nasjonalbudsjett i går, og opposisjonspolitikerne på Stortinget begynte å hisse seg opp. Thailand og Somalia, Eritrea og Irak, Vietnam og Kurdistan banker i årene deres, de skulle lære litt om Eidsvolls-mennene, Grunnloven - og revidert nasjonalbudsjett. Og vips - sånn blir de gode norske borgere.

- Mange av oss har høyere utdanning fra hjemlandet som vi ikke får godkjent i Norge, og det må jeg si, det er vanskelig å lære seg norsk i denne alderen, sier Ferheng Karim fra Kurdistan.

- Bare detaljer

Han er selv lærer. Etter det han har forstått av norsk politikk, er det det samme om statsministeren heter Bondevik eller Stoltenberg.

- Alt er akkurat det samme. De som kutter skatten, hever avgiftene, det går opp i opp, norsk politikk er bare detaljer.

Nestleder i Ap, Hill-Marta Solberg, sier noe som vil glede voksen-opplæringsklassen i rosa og lilla sarier og dongeribein fra Romsås:

- Kampen mot ledighet

- Budsjettavtalen vi inngikk med regjeringen skulle vare hele året. Det viktigste for Ap var kampen mot ledighet. Arbeiderpartiet vil prioritere tiltak. Denne regjeringen er maniske i å gi skattelette på bekostning av arbeidsledige og syke.

Det spørs om det blir praksisplasser og jobb på Muna og Ferheng. Om politikk skulle vise seg å være detaljer.

AKKURAT DET SAMME: Voksenopplæringsklassen fra Romsås skole var på omvisning på Stortinget i går. Eidsvolls-mennene tittet ned på dem, og de har lært seg norsk, men de får ikke jobb. - Politikk er detaljer, synes de.