- Norsk politikk er Sveriges mareritt

Slik kommenterer svenskene det norske valget.

ET MARERITT?  For sine politiske meningsfeller i Sverige er norsk politikk som et mareritt. Unntaket er Fremskrittspartiet, som er et forbilde for Sverigedemokratene. 

Foto: SCANPIX
ET MARERITT? For sine politiske meningsfeller i Sverige er norsk politikk som et mareritt. Unntaket er Fremskrittspartiet, som er et forbilde for Sverigedemokratene. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet:) «Norge har den beste levestandarden i verden og den laveste arbeidsledigheten i Europa. På tide å sparke regjeringen med andre ord. Oljeforbannelsen risikerer å slå til igjen», slik starter Mats Larsson, politisk kommentator i den svenske avisen Expressen, sin omtale av det norske valget.

- Siden oljepengene begynte å settes inn på oljefondet har ingen norsk regjering lykkes med å bli gjenvalgt påpeker han.

- Marerittvisjon Han mener norsk og svensk politikk på mange måter er like, men det er et stort men.

- Samtidig er norsk politikk som en slags marerittsvisjon av fremtiden for de svenske kollegene. Arbeiderpartiet, som tilsvarer det svenske Socialdemokraterna, fikk bare 24 prosent ved katastrofevalget i 2001. Det er et resultat som er så dårlig at Socialdemokraterna enda ikke har vært i nærheten av det. Enda vanskeligere er det på høyresiden, skriver Larsson.  Det at den norske høyresiden mangler en allianse som de har i Sverige som kan være en motsats til venstresiden gjør at de istedet slåss med hverandre, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer