- TILLITSKRISE: Statsminister Erna Solberg til årsmøtet i Hedmark og Oppland Høyre lørdag. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
- TILLITSKRISE: Statsminister Erna Solberg til årsmøtet i Hedmark og Oppland Høyre lørdag. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer

- Norsk politikk opplever tillitskrise

Erna Solberg til årsmøtet i Hedmark og Oppland Høyre: - Det har påvirket dere spesielt her.

Norsk politikk opplever en tillitskrise, understreket statsminister Erna Solberg (H) i en tale til tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riises fylkeslag.

Høyre har mottatt elleve varsler om oppførselen til Tonning Riise, som nå er sykmeldt.

- Akkurat nå driver vi litt selvransakelse. Norsk politikk opplever en tillitskrise knyttet til seksuell trakassering. Det har påvirket dere her spesielt, sa Solberg i sin tale til årsmøtet i Hedmark og Oppland Høyre lørdag.

Ikke tilstede

Tonning Riise er stortingsrepresentant for Hedmark, hvor han toppet listen foran valget i fjor høst. Han varslet på forhånd at han ikke ville være til stede på årsmøtet.

- Vi har en felles utfordring, på tvers av alle partier, men vi har også en utfordring for samfunnet som helhet.

-I likestillingssamfunnet Norge har vi på noen områder ikke vært gode nok til å skape gode, inkluderende miljøer hvor politikken står i høysetet og ta tak i det når politikken ikke gjør det, sa Solberg.

(NTB).