Norsk politimann pågrepet i Bangkok med skarpe skudd i flybagasje

Rutinekontroll etter landing fra Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk politimann ble i dag stoppet i passasjerkontrollen på Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok med to skudd i håndbagasjen da han mellomlandet med Thai Airways fra Gardermoen, melder thailandske medier.

Den norske ambassaden er kontaktet, og politimannen risikerer bot eller inntil to års fengsel for å ta med ammunisjon ombord i fly.

Det var under sjekk foran viderefly til Phuket at gjennomlysning av håndbagasjen avdekket to 9 millimeter patroner, ifølge thailandske medier.

I avhør med politiet på flyplassen i Bangkok skal den norske politimannen ha forklart at den skarpe ammuniasjonen må ha blitt plassert i bagasjen hans uten at han visste om det.

UD: -Godt kjent med saken  
Luftfarttilsynet, som er kontrollmyndighet for norsk luftfart, er kjent med saken gjennom media.

Tilsynet har pr. onsdag ettermiddag ikke fått noen henvendelser fra thailandske myndigheter om sikkerhetsrutiner på Gardermoen, der politimannen sjekket inn.

- Når vi får flere fakta om hva som har skjedd, vil vi vurdere å kontakte operatøren av Oslo Lufthavn Gardermoen, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Bjørn Erlandsen til Dagbladet.

- Ambassaden i Bangkok er godt kjent med saken og har tilbudt konsulær assistanse, opplyser pressevakt Hilde Steinfeld i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

UD viser til thailandsk politi på spørsmål om situasjonen har løst seg for den norske politimannen eller om han fortsatt er i politiets forvaring.

Råd: - Ikke lommer utvendig
Flere lesere har gjort Dagbladet oppmerksom på at det på flyplassen i Filippinenes hovedstad Manila det siste året er avdekket flere saker der flyplassansatte plasserer ammunisjon i passasjerers bagasje ved landing og krever et «gebyr» for å avverge problemer.

Slike tilfeller er ikke kjent fra den internasjonale flyplassen i Bangkok.

Dette rådet gir en Dagbladet-leser på generelt grunnlag etter å lest mange historier fra flyplassen i Manila og om den norske politimannen i Bangkok:

«Selv reiser jeg mye til Filippinene. Jobber i Korea og har bosted på Filippinene. Passer nøye på at håndbagasjen ikke kommer ut av syne ved scanning, og alle kofferter jeg sender har ikke lommer utvendig og har et godt låsesystem.»