Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Norsk professor: Derfor er folk som Madsen så vanskelig å oppdage

Mener det ikke er rart at ingen har oppdaget Madsens dyssosiale trekk før nå.

AVVIKENDE PERSONLIGHET: Peter Madsen beskrives av rettspsykiaterne som en intelligent mann, som ikke er psykotisk, men som har en avvikende personlighet med narcissistiske og psykopatiske trekk. Foto: Bax Lindhardt/Reuters/Scanpix
AVVIKENDE PERSONLIGHET: Peter Madsen beskrives av rettspsykiaterne som en intelligent mann, som ikke er psykotisk, men som har en avvikende personlighet med narcissistiske og psykopatiske trekk. Foto: Bax Lindhardt/Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hva som foregår i Peter Madsens (47) hode, har på mange måter vært et viktig tema under rettssaken mot ham i København byrett i Danmark. Spørsmålet er nok også et spørsmål mange stiller seg etter at man har fått høre hva påtalemyndighetene mener Madsen utsatte den svenske journalisten Kim Wall for, under den fatale ubåtturen den 10. august i fjor.

I løpet av perioden han har sittet i varetekt, har 47-åringen blitt undersøkt av både en psykolog og psykiatere, og under den siste dagen med ordinære rettsforhandlinger i byretten i går, ble deler av den rettspsykiatriske vurderingen fra det danske «Retslægerådets» lagt fram.

Avgjørende vurdering

- Vurderingen vil bli helt avgjørende i rettssaken mot Madsen, sier professor i klinisk psykologi, Svenn Torgersen til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?