Norsk psykolog: - Slutt å bruke en barnemorders navn som diagnose

Hans Asperger ble navnefar til «Aspergers syndrom». Den østerrikske legen avsløres nå som en hensynsløs barnemorder i oppdrag for naziregimet.

INGEN HEDERSKAR: Den østerrikske legen Hans Asperger ble hedret som opphavsmann til diagnosen Aspergers syndrom. I nazitida utarbeidet han hundrevis av diagnoser som sendte barna i den sikre død. Foto: fra boka Aspergers Kinder /Campus
INGEN HEDERSKAR: Den østerrikske legen Hans Asperger ble hedret som opphavsmann til diagnosen Aspergers syndrom. I nazitida utarbeidet han hundrevis av diagnoser som sendte barna i den sikre død. Foto: fra boka Aspergers Kinder /Campus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Som ung lege i 1931, ble Hans Asperger ansatt på en barneklinikk hvor han åpenbart sto under den nazivennlige sjefens beskyttelse. Den steile karrieren hans var basert på at han fikk stillingene etter kolleger som mistet jobben fordi de var jøder, konstaterer den amerikanske historikeren Edith Sheffer i boka «Aspergers barn», som nylig utkom på tysk.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer