DIKTATOR-PARALLELLER: Professor emeritus i nevropsykologi Kjell Flekkøy trekker paralleller mellom Donald Trump og diktatorene Adolf Hitler og Josef Stalin i en kronikk i Dagbladet. I kronikken analyserer han også hvordan Trump tilsynelatende tar avgjørelser. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DIKTATOR-PARALLELLER: Professor emeritus i nevropsykologi Kjell Flekkøy trekker paralleller mellom Donald Trump og diktatorene Adolf Hitler og Josef Stalin i en kronikk i Dagbladet. I kronikken analyserer han også hvordan Trump tilsynelatende tar avgjørelser. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Norsk psykologi-professor bekymret over Trumps psyke

USAs president Donald Trump framstår ikke som «tilstrekkeleg rasjonell og realitetsorientert», skriver norsk professor i nevropsykologi i Dagbladet-kronikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Mykje ville ha vore vunne om lands ledere og politikerar i Europa og USA hadde vore klar over Hitler og Stalins mentale drivkrefter.»

Det er den sentrale oppfatningen i Kjell Flekkøys kronikk Dagbladet publiserer i dagen. Flekkøy er professor emeritus i nevropsykologi ved Universitetet i Oslo og har vurdert hva som får USAs president Donald Trump til å handle som han gjør.

Før det trekkes paralleller mellom Trump og de brutale diktatorene som red Europa som en mare, argumenterer Flekkøy for at en forståelse av Trumps «mentale realiteter» er sentrale for USAs allierte. I den kategorien tilhører Norge. Videre er det viktig at man «vurderer og handlar ut frå denne erkjenning», skriver han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn