Norsk reder siktet for trafikkdrap i Chile

Bestemor og barnebarn døde, ekspolitikeren skal ha stukket av til fots.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En norsk reder og tidligere høyrepolitiker fra Nordvestlandet er siktet for trafikkdrap i Chile.

41-åringen er også siktet for promillekjøring og for å ha stukket av fra ulykkesstedet, etter at han i forbindelse med en forbikjøring kjørte på en småbil med en familie på fem i byen Puerto Montt sør i Chile, skriver VG Nett.

En 53 år gammel bestemor og det seks år gamle barnebarnet hennes mistet livet i ulykken, mens kvinnens datter, svigersønn og et ett år gammelt barn ble skadd. Tilstanden for ettåringen skal være kritisk.

Nordmannen etterlot sin egen Jaguar på ulykkesstedet og ble pågrepet til fots flere kilometer unna, skriver chilenske aviser.

I forhørsretten ble det hevdet at mannen var påvirket av alkohol og kjørte langt over fartsgrensa. Han sitter nå i varetekt.

Den 41 år gamle rederen er ifølge VG Nett tidligere lokal- og fylkespolitiker for Høyre, og han har også vært leder i det lokale Høyre-laget på Nordvestlandet.

Den norske ambassaden i Santiago har vært i kontakt med mannens advokat, med selskapet han arbeider for, og med påtalemyndigheten.

Kommunikasjonssjef Bjørn Janssen i Utenriksdepartementet opplyser at UD har tilbudt mannen assistanse, men at han ikke har ytret ønske om dette.

(NTB)