Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk redningsskøyte berget 70 flyktninger: - To barn ble plassert på fanget til kapteinen

18 av de bergede var småbarn.

REDDET: Kripos har lagt ut bilder av deler av mannskapet og enkelte av barna som ble reddet på sin Facebook-side.
REDDET: Kripos har lagt ut bilder av deler av mannskapet og enkelte av barna som ble reddet på sin Facebook-side. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsskøyta «Peter Henry von Koss» plukket onsdag opp 70 personer i havsnød utenfor den greske øya Lesvos. 

Redningsselskapet opplyser på sin Facebook-side at redningsaksjonen i Middelhavet var meget dramatisk. Alle migrantene måtte behandles for nedkjøling.

LITEN: Det minste barnet var på to uker gammel. Foto: Kripos
LITEN: Det minste barnet var på to uker gammel. Foto: Kripos Vis mer

- Noen ble plassert i sengen til styrkesjefen om bord, noen ble plassert i messa, mens et barn på to år ble plassert på fanget til kaptein Rune Pedersen, heter det i meldingen.

Kripos skriver på sin Facebook-side at redningsaksjonen startet etter at det oppstod panikk i en båt med migranter på vei fra Tyrkia til Lesvos, og at mange havnet i sjøen. De skriver at redningsskøyta fra Redningsselskapet var tidlig på stedet der flere frivillige allerede var i gang med redningsarbeidet. Blant disse var blant annet Leger Uten Grenser og Greenpeace International, opplyser Kripos.

De skriver at de 18 barna var kritisk nedkjølte. Det yngste barnet var bare to uker gammel. Et barn som ble tatt hånd om av en av frivillig-båtene er bekreftet omkommet.

- I dag var samarbeidet med de frivillige helt avgjørende for at vi klarte å redde så mange liv, sier styrkesjef Sverre Sørberg. Peter Henry von Koss driver redningsarbeid mellom Lesvos og Tyrkia og bistår i tillegg greske myndigheter med grensekontroll. I forrige uke ble det opplyst at skøyta har tatt om bord nesten 2000 personer i havsnød.

(Dagbladet/NTB)

I MANNSKAPETS OPPHOLDSROM: 18 barn ble reddet. Foto: Kripos
I MANNSKAPETS OPPHOLDSROM: 18 barn ble reddet. Foto: Kripos Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media