Norsk reiseleder drept i bussulykke

Ferieturen ble til mareritt. Promillekjører presset flybuss av veien - fire mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet.no): På bussen var 28 passasjererer, en sjåfør og en reiseleder. De var på vei til flyplassen etter en ferie med Apollo på Tenerife. Turen endte i tragedie. Blant de omkomne er den norsk reiselederen Tone Lise Emaus Nilsen (24) fra Båtsfjord i Finnmark.

Ulykkken skjedde klokka 12.00 i formiddag og kvinnen ble fraktet i luftambulanse til Santa Cruz, men livet stod ikke til å redde. Den norske kvinnen har jobbet for Apollo siden mars i år. 

I tillegg er det bekreftet at to svenske kvinner, samt en fem år gammel svensk gutt, omkom i ulykken. 23 andre ble skadd, melder nyhetsbyrået AP. 

Et team med svenske psykologer er nå på vei til ferieøya med fly for å tilby samtaler til de skadde.


Promillekjøring

Ulykken skjedde i sør på Tenerife ved San Miguel. 

En personbil forsøkte seg på en farlig forbikjøring, og bussjåføren svingte unna for å unngå en kollisjon. Politiet i Spania bekrefter at bussen skjenet ut av veien da den svingte unna bilen. Her kræsjet den med en bensinstasjon.

- Føreren av den personbilen hadde promille. Dette er en forferdelig trist ulykke, sier José Louis ved Guardia Sivil Tenerife til Dagbladet.no. Føreren av personbilen er nå under etterforskning av politiet.

PSYKOLOGER PÅ VEI: Et norsk psykologteam er på vei til Tenerife for å bistå passasjerene som er i sjokk. Fire personer omkom i ulykken. Bussen havnet inni en bensinstasjon etter en livsfarlig forbikjøring fra en personbil. Mannen i bilen hadde promille. Foto: Esteban Pérez
PSYKOLOGER PÅ VEI: Et norsk psykologteam er på vei til Tenerife for å bistå passasjerene som er i sjokk. Fire personer omkom i ulykken. Bussen havnet inni en bensinstasjon etter en livsfarlig forbikjøring fra en personbil. Mannen i bilen hadde promille. Foto: Esteban Pérez Vis mer

De fleste av passasjerene ble hardt kvestet, og fraktet til sykehuset i Santa Cruz.

Løpende kontakt 

Det var bare reiselederen om bord som var norsk, de resterende 28 passasjerene var svenske og sjåføren var spansk.

UD er i løpende kontakt med lokale myndigheter via konsulatet på Tenerife for å bidra med praktiske oppfølginger.

Ulykkesbussen var leid av reiseselskapet Apollo, og gikk i skytteltrafikk mellom den internasjonale flyplassen Reina Sofia og øyas turisthoteller.

Apollo Norge beklager det som har skjedd.

- Reiselederen var veldig godt likt både av de ansatte og av kundene, sier Leo Berbu, daglig leder i Apollo Norge. Reiseselskapet vil nå bistå de pårørende så godt som mulig.

- Nå bruker vi kreftene på de pårørende her i Norge, sier han.

Berbu går også utifra at det vil bli arrangert en minnesamling for de omkomne og pårørende av reiseselskapet på Tenerife.

Her skjedde den tragiske bussulykken.