Norsk rekord i varetekts-fengsling

Narkotiltalt har sittet i over to år og seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I over to år og seks måneder har en narkotiltalt 41-åring sittet i varetekt i påvente av at saken skal komme for retten. Fortsatt er det fem måneder til dommeren klubber saken i gang.

Når saken etter planen skal behandles i Oslo tingrett i mars neste år, vil 41-åringen ha tilbrakt over tre år i fengsel, noe som er norsk rekord, skriver Romerikes Blad.

41-åringen er sammen med flere andre tiltalt for befatning med over 100 kilo amfetamin. Grunnlaget for varetekten er at politiet frykter at mannen skal rømme til utlandet. 41-åringen er norsk statsborger og har kone og fem barn i Norge.

Advokat Fridtjof Feydt, som sammen med advokat Christine Hamborgstrøm forsvarer 41-åringen, raser mot rettsapparatet.

- Vår klient har allerede satt norsk rekord i varetektsfengsling før hovedforhandlingen i tingretten. Dette strider mot den Europeiske menneskerettighetskonvensjonens artikkel 5; som sier at straffesaker skal pådømmes «innen rimelig tid», slår advokaten fast.

41-åringen benekter kjennskap til amfetaminpartiet.

- Jeg har flere ganger vært så langt nede at jeg har vurdert å ta mitt eget liv. Men tanken på kona og barna holder meg oppe. Jeg håper sannheten kommer for en dag når retten omsider får saken på bordet, sier han.

(NTB)

Norsk rekord i varetekts-fengsling
Norsk rekord i varetekts-fengsling