Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk rocker jobber for U2

Det norske bandet Seigmen yter sin innsats før U2 går på scenen i kveld. Gitaristen Sverre Økshoff har klatret i stillaset og montert sceneutstyr de siste to dagene. - Det er klart det er gøy å rigge for U2, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke alle musikere casher inn like mange millioner som supergruppa U2. Selv kjente norske musikere og rockband livnærer seg med å jobbe for de store utenlandske supergruppene. Denne gangen tar mange i et tak på Valle Hovin for å bygge opp den gigantiske scenekonstruksjonen til U2 som har konsert i kveld.

- Jeg tjener ikke nok penger på å spille i Seigmen, derfor må jeg ha denne ekstrajobben som scenerigger. Den forrige store konserten jeg jobbet med var Jean-Michel Jarre i mai og Norwegian Wood i juni, sier Seigmen-gitaristen Sverre Økshoff.

Henger i stropp

Sverre Økshoffs jobb er å sette på de gule platene som dekker deler av scenekonstruksjonen. I timevis klatrer han rundt på stillaser i stekende sol og monterer.

- Det var skummelt å henge i stropp til å begynne med, men nå har jeg overvunnet frykten, sier han med et barskt smil.

I går kveld var det fortsatt mye arbeid som gjensto, før den svære scenen til U2 er klar for kveldens konsert.

Med god hjelp fra Seigmen-gitaristen og omtrent 100 andre scenearbeidere vil likevel alt være klappet og klart når Bono & co entrer scenen cirka klokka 20.30 i kveld.

- Vi puster lettet ut når konserten starter og når konserten er ferdig, sier Craigh Evans. Han er ansvarlig for at over femti trailere og flere hundre mennesker blir organisert på riktig måte. Foreløpig har det gått bra hver gang.

Verdens største video

Når nærmere 40000 publikummere har trykket seg inn på Valle Hovin i kveld, vil de se U2-vokalisten Bono på en 50 meter bred videoskjerm. Den største som noen gang er laget.

Scenen vil dessuten være pyntet med en 35 meter høy sitron og en cocktailpinne som er 30 meter lang.

Vår egen gitarist og Seigmen-rocker Sverre Økshoff ligger sannsynligvis under dyna når Bono og resten av gjengen entrer scenen.

- Det kan godt hende at jeg er så sliten at jeg ikke orker å se konserten, sier den hardt arbeidende rockeren.